Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γιατί οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και τα στελέχη τους


Συγκέντρωση στελεχών ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης
Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σε αδιέξοδο, καθώς, αφενός μεν αναγνωρίζουν ως αδήριτη ανάγκη την ύπαρξη ενός ισχυρού κομματικού μηχανισμού, από την άλλη όμως τα χέρια τους είναι «δεμένα», αφού το κομματικό ακροατήριο... αναχωρεί συστηματικά.

Ενδεικτική της αγωνίας των στελεχών αυτών, είναι η πρόσφατη αναφορά του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου, σε κομματική εκδήλωση, ότι από τα 3.000 μηνύματα που εστάλησαν σε μέλη του κόμματος προκειμένου να συμμετάσχουν στις έξι υπό συγκρότηση επιτροπές δουλειάς, εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Σεπτεμβρίου, μόνο 100 ανταποκρίθηκαν!
Με τη σειρά μας θέλουμε να σχολιάσουμε ότι δεν είναι ανεξήγητη αυτή η αποστροφή των πολιτών όχι μόνο από το κυβερνόν κόμμα, αλλά και το έτερο κόμμα του δικομματισμού, τη Ν.Δ.. Δεδομένου ότι αυτά τα δύο κόμματα έφεραν την Ελλάδα στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Και εκτός αυτού όμως, πέρα από την οικονομική και πολιτική κρίση που βιώνουμε, είναι και οι άστοχες, επιεικώς, ενέργειές των ίδιων των στελεχών που έκαναν τους πολίτες να στρέψουν την πλάτη προς τα δύο κόμματα. Και μόνο η περίπτωση των δημοτικών εκλογών στο δήμο Θερμαϊκού και η στάση που κράτησαν στελέχη και γραμματείς νομαρχιακών απέναντι σε συγκεκριμένους υποψήφιους, εξηγεί και το λόγο που οι τοπικές κομματικές οργανώσεις φυλλοροούν και κατεβάζουν στόρια η μία κατόπιν της άλλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου