Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μία θαυμάσια πρόταση: Κοινωνικό Φαρμακείο στο δήμο Θερμαϊκού!


Άψογο από κάθε άποψη το Κοινωνικό Φαρμακείο Κιλκίς
Μία θαυμάσια πρόταση, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά Μαζί», κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στο δήμο Θερμαϊκού. Όπου οι πολίτες, όποια φάρμακα δεν τους χρειάζονται πλέον, αντί να τα πετάξουν στα σκουπίδια, θα μπορούν να τα παραδίδουν εκεί. Και αντίστοιχα, οι ανήμποροι συνδημότες μας, θα μπορούν να προμηθεύονται από εκεί τα φάρμακα που χρειάζονται. 

Βαγγέλης Κουκουρίγκος
πως εξήγησε ο κ. Κουκουρίγκος, ο θεσμός του Κοινωνικού Φαρμακείου, εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία από τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Κιλκίς, με πρωτοβουλία της τοπικής Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς, του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και του Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς. Παρέχοντας τη δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης σε μια σειρά συμπολιτών, και όχι μόνο, οι οποίοι για τον οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται στο περιθώριο της ζωής.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μέσα από την Κοινωφελή δημοτική επιχείρηση, που σύστησε ο δήμος Θερμαϊκού, είπε ο κ. Κουκουρίγκος, προσθέτοντας ότι αρκετοί φαρμακοποιοί της περιοχής, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για να βοηθήσουν εθελοντικά στη λειτουργία του. Ενώ παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης, ανέφερε ότι ήδη το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, συγκεντρώνει από τους κατοίκους φάρμακα που δεν τους χρειάζονται για να τα διαθέσει σε πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Το Κοινωνικό  Φαρμακείο και Ιατρείο Κιλκίς, που ονομάζεται «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΗΛΙΑΚΟΣ», λειτουργεί στην πόλη του Κιλκίς, επί της οδού Σπάρτης 13 από τον Σεπτέμβριο του 2010 και στην κατασκευή του, συνέβαλαν αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες και τεχνικοί, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Η λειτουργία του, στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά ιατρών, φαρμακοποιών και πολιτών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς:
«Η κοινωνική ευαισθησία των παραπάνω φορέων και όσων συνέβαλαν για την κατασκευή του έργου, δίνει τη δυνατότητα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η αλληλεγγύη της κοινωνίας και των φορέων της στους αδυνάτους δείχνει το βαθμό συνειδητοποίησης των προβλημάτων που δημιουργούνται από την αδυναμία της πολιτείας να δώσει λύση στα προβλήματα αυτών των κοινωνικών ομάδων.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η εθελοντική προσφορά ιατρών, φαρμακοποιών και συμπολιτών μας, για τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες τους, δείχνει επίσης το περίσσευμα ανθρωπιάς και πνεύματος συμπαράστασης στους έχοντες ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου