Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πανικόβλητοι οι κινέζοι προμηθεύονται αλάτι κατά της ραδιενέργειας


Η πυρηνική απειλή, που βιώνει η Ιαπωνία, προκάλεσε σοκ και δέος όχι μόνο στους Ιάπωνες, αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών χωρών, που φοβούνται ότι μία μεγάλη πυρηνική καταστροφή μπορεί να πλήξει και τους ίδιους, δεδομένου ότι η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα και εξαπλώνεται ταχύτατα με τους ανέμους.

Πανικόβλητοι λοιπόν οι Κινέζοι, αγοράζουν σαν τρελοί τις τρελευταίες ημέρες αλάτι, για να καταπολεμήσουν τυχόν δηλητηρίαση από την ραδιενέργεια.

 Επειδή μάλιστα οι πολίτες άδειασαν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, οι κινεζικές αρχές προέβησαν σε επίσημη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν ακόμα αποθέματα αλατιού.

Ακόμα πιο ..προωθημένο το υπουργείο Πληροφοριών της Κίνας δημοσίευσε λεπτομέρειες για τα επίπεδα αποθεμάτων αλατιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συμβουλεύει τους παραγωγούς να παράγουν επιπλέον ποσότητες για να αυξηθεί η παραγωγή.
Απόδειξη του κινεζικού πανικού είναι πως στο χρηματιστήριο τους απογειώθηκε η μετοχή της εταιρίας Yunnan Salt & Salt Chemical Co. Που διοχετεύει το αλάτι στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου