Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στον "αέρα" βρίσκονται εκδρομές μαθητών της Θεσσαλονίκης


«Στον αέρα» βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές της Θεσσαλονίκης και άλλοι ταξιδιώτες οι οποίοι είχαν κλείσει εκδρομές με γνωστό τουριστικό πρακτορείο της πόλης, προκαταβάλλοντας το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του ταξιδιού. 
Όπως ενημερώθηκαν οι γονείς των μαθητών του 15ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, του 1ου Λυκείου Ασβεστοχωρίου αλλά και οι πρόσκοποι του 16ου συστήματος, οι εκδρομές που είχαν κλείσει δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, ενώ άγνωστο παραμένει και το αν θα πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν.
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του πρακτορείου ζητώντας να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συνέβη. «Ολοι δηλώνουν άγνοια και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Το πρακτορείο πήρε την προκαταβολή από όλους μας και τώρα δεν δέχονται να μας επιστρέψουν τα χρήματα», δήλωσε στον «Α» η Χρυσούλα Ανδρέου, μητέρα μαθήτριας του 15ου Λυκείου.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή το ίδιο πρακτορείο είχε αφήσει χωρίς κατάλυμα 80 μαθητές από σχολείο της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι βρίσκονταν στη Βαρκελώνη. Επειδή, ωστόσο, η εκδρομή βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη, παρενέβη ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κάλυψε τα χρήματα για τη διαμονή των μαθητών.
Οι γονείς, οι οποίοι συνολικά έχουν καταβάλει 6.120 ευρώ, έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά εναντίον του πρακτορείου, καταθέτοντας αναφορά στην Εισαγγελία.
Την ίδια μοίρα, όπως φαίνεται, θα έχει και η εκδρομή που οργάνωσε το 1ο Λύκειο Ασβεστοχωρίου, οι μαθητές του οποίου θα αναχωρούσαν την Πέμπτη για την Κέρκυρα και είχαν καταβάλει ήδη από 200 ευρώ.
(πηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου