Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ένας φανοποιός από την Κρήτη που…. υπονόμευσε τη χώρα !

Απορούμε για την ευκολία με την οποία διάφορα κομματικά στελέχη εκστομίζουν βαρύγδουπες «καταγγελίες», προβαίνουν σε «ανακοινώσεις» ή διοχετεύουν «πληροφορίες», στηριγμένοι όχι σε σωστή πληροφόρηση και διασταύρωση των πληροφοριών τους, αλλά στηριγμένοι πάντα στο… «ράδιο αρβύλα» και αποκλειστικά για κομματικές σκοπιμότητες.

Αναφερόμαστε σε κάποιο ανώνυμο e-mail που την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο με τις προβλέψεις κάποιου… φωστήρα ότι επίκειται η χρεωκοπία της χώρας. Κανείς δεν έδωσε σημασία στις φαιδρές αυτές προβλέψεις και θα περνούσε στην αφάνεια, αν δεν σήκωνε θόρυβο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καχριμάκης ότι πίσω από το e-mail αυτό, βρισκόταν η Ν.Δ.
Ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε κατά λέξη:
“Διαπιστώσαμε βέβαια και αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα μέσω των blogs όπου, από ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους, δεν θέλω να το πιστέψω, από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, που δημιούργησαν ένα τρομακτικό πανικό σε όλη την Ελλάδα”. Και για να… τεκμηριώσει την καταγγελία του, πρόσθεσε:  «Το επίμαχο e-mail ήταν «πολύ καλογραμμένο, από άνθρωπο που ήξερε και από πολιτική και είχε και γνώσεις οικονομίας και γι αυτό και δημιούργησε πάρα πολλές υποψίες». 
Τι έλεγε ακριβώς το e-mail; Ότι ο συντάκτης του ήταν…τραπεζικό στέλεχος και απέδιδε τις πληροφορίες περί επικείμενης χρεοκοπίας σε… «εσωτερική πληροφόρηση». Σύμφωνα δε με τους ισχυρισμούς του, από άτομα του υπουργείου Εσωτερικών είχε πληροφορηθεί ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ τις «πληροφορίες του» περί χρεοκοπίας τις απέδιδε σε «συναδέλφους του» του τραπεζικού κλάδου, σε δημοσιογράφους και σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. !
Ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορούσε να δώσει βάση σε τέτοιες αρλούμπες; Και όμως, βρέθηκε όχι κάποιο απλό πολιτικό στέλεχος, αλλά ολόκληρος γραμματέας κόμματος, και μάλιστα του κυβερνώντος να το αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα.
Τώρα, όπως περίτρανα αποκαλύπτεται, ο αποστολέας του e-mail όχι μόνο δεν έχει σχέση με κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν «ήξερε από πολιτική και είχε γνώσεις οικονομίας» (sic), αλλά ο άνθρωπος, όπως εξακρίβωσε η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας, είναι ένας απλός φανοποιός από την Κρήτη, ο οποίος μάλιστα είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι το έκανε… για πλάκα !
Κι όλοι αυτοί που έγραφαν βαρύγδουπα άρθρα, προέβαιναν σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές δηλώσεις και επιδίδονταν σε κομματικές κοκορομαχίες, που θα πάνε τώρα να κρυφτούν; Τι έχουν να πουν;
Να γιατί κάποιοι από τα κομματικά στελέχη με τα καμώματά τους απαξίωσαν πλήρως στη χώρα μας και την πολιτική και τους πολιτικούς και τώρα ο κόσμος δεν θέλει να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου