Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις 24%-17% στα δημοτικά τέλη

Θα έχει ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, καθώς θα δούμε σε ποιο επίπεδο θα διαμορφωθεί η αύξηση των δημοτικών τελών, δηλαδή πόσο ακόμη θα επιβαρυνθεί η τσέπη μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Οι δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο για αυξήσεις 24% στα δημοτικά διαμερίσματα της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας και 17% στη Νέα Μηχανιώνα, το Αγγελοχώρι και την Κερασιά, ενώ στην Επανομή θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα που ήταν μέχρι τώρα, προκειμένου να υπάρξει ενιαιοποίηση των δημοτικών τελών σε όλο το δήμο Θερμαϊκού.
Την πληροφορία για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, την επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ανατολικώς του Θερμαϊκού». Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι στις σκέψεις της διοίκησης του δήμου «η επιβολή νέων δημοτικών φόρων στους δημότες», ο δήμαρχος ανέφερε:
«Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για νέους φόρους. Το μόνο που πρέπει να δούμε είναι η αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών και των Δημοτικών φόρων. Αυτή τη στιγμή, όπως σας είπα προηγουμένως, ολοκληρώνουμε την οικονομική απογραφή. Πρέπει να δούμε με απόλυτη ακρίβεια τη σχέση εσόδων – εξόδων στα ανταποδοτικά τέλη, τόσο συνολικά όσο και κατά δημοτική ενότητα. Το κόστος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σύμφωνα με τον νόμο 1080/1980 τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, πρέπει να καλύπτουν υποχρεωτικά τις δαπάνες των αντίστοιχων υπηρεσιών, αλλά να μην υπερβαίνουν το ύψος των δαπανών αυτών. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή, καθώς σύντομα θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε τις τιμές που θα ισχύσουν για φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου