Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γερανοί για τα διπλοπαρκαρισμένα

Γερανούς, επιστρατεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης για να απομακρύνει τα διπλαπαρκαρισμένα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης και κεντρικούς άγονες, ενώ παράλληλα, με την εντατικοποίηση των ελέγχων για την παράνομη στάθμευση, προωθεί τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας που θα συνδράμει το έργο της δημοτικής αστυνομίας.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης τόνισε πως, στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ευταξίας στην πόλη, προωθείται η συγκρότηση μιας νέας υπηρεσίας ελέγχου παράνομης στάθμευσης, στο πρότυπο της δημιουργίας του Γραφείου Τακτοποίησης Ημιυπαίθριων, ήδη μάλιστα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη συγκρότησή της.
Στόχος είναι να στελεχωθεί, σε πρώτη φάση, με 30 υπαλλήλους οι οποίοι θα ελέγχουν τα διπλοπαρκαρισμένα και όσους δεν πληρώνουν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και θα μπορούν να κόβουν κλήσεις.
Παράλληλα ο δήμος εξετάζει τη μίσθωση ειδικών γερανοφόρων οχημάτων ώστε να απομακρύνει τα διπλοπαρκαρισμένα από κεντρικούς άξονες, όπως η Β. Όλγας και η Τσιμισκή, καθώς και από διαβάσεις, ράμπες αναπήρων κλπ.

Τα οχήματα θα μεταφέρονται σε ειδικό χώρο του δήμου, το δε κόστος της μεταφοράς θα βαρύνει τους παραβάτες. Ακόμη, ο κ. Κουράκης έκανε γνωστό πως για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν πασαλάκια σε περίπου 100 σημεία στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά, όπως έγινε απέναντι από το «Βελλίδειο».
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την πρότασή του να εξεταστεί το ενδεχόμενο η αγορά να λειτουργεί ορισμένες Κυριακές του χρόνου κατά τις οποίες η πόλη έχει αυξημένη επισκεψιμότητα. Ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν έλεγχοι για την ένταση της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με προϋπόθεση την αγορά ειδικών μηχανημάτων. Όπως τονίστηκε, αν ξεκινήσουν οι έλεγχοι, που θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και αποδώσουν, τότε δεν θα τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου