Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δεν θα υπάρξει παρέμβαση του δήμου Θερμαϊκού στην υπόθεση Μαυρομάτη


Δεν θα υπάρξει τελικά παρέμβαση του δήμου Θερμαϊκού στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κατά την εκδίκαση της αναστολής καταλογισμού του ποσού των 895.765 ευρώ που επιβλήθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Οικονομικών στον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτης.

Η υπόθεση εκδικάζεται στις 22 Μαρτίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο κ. Μαυρομάτης ζητώντας να μην εκτελεστεί ο καταλογισμός και άρα και η καταβολή του παραπάνω ποσού από τον ίδιο και την προϊσταμένη των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του δήμου, μέχρι να εκδικαστεί και πάλι από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ένστασή του κατά του πορίσματος των Οικονομικών Επιθεωρητών.
Αρχικά, η νομική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού άρχισε να διερευνά το κατά πόσο θα έπρεπε ο δήμος να ζητήσει να παρίσταται στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεδομένου ότι έχει έννομο συμφέρον, καθώς από τα ταμεία του πρώην δήμου Μηχανιώνας, του οποίου συνεχιστής είναι ο δήμος Θερμαϊκού, απωλέσθηκε με την κατάχρηση αυτό το ποσό.
Τελικά όμως η διοίκηση του δήμου εκτίμησε ότι δεν πρέπει να εμπλακεί στην υπόθεση, αφήνοντας τη δικαιοσύνη να αποφασίσει, πολύ περισσότερο που ο καταλογισμός του ποσού των 895.765 ευρώ, έγινε όχι μόνο σε βάρος του κ. Μαυρομάτη, αλλά και υπαλλήλου του δήμου. Άποψη της διοίκησης είναι, όπως πληροφορηθήκαμε, ότι το θέμα, πέρα από τις πολιτικές και νομικές του διαστάσεις έχει και την ανθρώπινη πλευρά του, γιαυτό και η τελική κρίση για την υπόθεση πρέπει να είναι της δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο απορρίψει την αναστολή καταλογισμού που ζήτησε ο κ. Μαυρομάτης, τότε θα πρέπει αυτός την επόμενη μέρα να καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο το μισό του ποσού αυτού, δηλαδή  447.882 ευρώ αλλά και να εκπέσει από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών, όπως είναι γνωστό, επιρρίπτει  βαρύτατες ευθύνες προσωπικά στον κ. Μαυρομάτη, αλλά και την προϊσταμένη των Οικονομικών υπηρεσιών του τέως δήμου Μηχανιώνας για την κατάχρηση που επί δύο χρόνια (2008 και 2009) διαπράττονταν από τον ταμία του δήμου. Όμως ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας δηλώνει ότι ο αποθανών ταμίας του δήμου ενεργούσε εν αγνοία του και παραπλανώντας τον, προκειμένου να υπεξαιρεί διάφορα χρηματικά ποσά, που στη συνέχεια τα έπαιζε στο τυχερό παιχνίδι «Στοίχημα». Και ότι μόλις ο ταμίας  του ομολόγησε την κατάχρηση, ο ίδιος έστειλε το θέμα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου