Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Νέα αποδοκιμασία για το δικομματισμό, δείχνει δημοσκόπηση της Alco

Λιγότερο από 41% συγκεντρώνουν οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ ανοδική είναι η πορεία για ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιός είναι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ

Σόϊ πάει το βασίλειο: Επί 41 χρόνια στην εξουσία το δικτατορικό καθεστώς Άσαντ, αρχικά με τον πατέρα και τώρα με το γιo.
Η αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, δεν πτοεί τους χιλιάδες Σύριους που διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος Άσαντ. Ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς, που βρίσκεται στην  εξουσία  σχεδόν μισό αιώνα. Και το οποίο, 41 χρόνια μετά την επικράτησή του, κλωνίζεται κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις, περνώντας μία φοβερή δοκιμασία στην οποία είναι αβέβαιο εάν θα αντέξει.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!


Εδώ που έφτασαν τη χώρα με τα εγκληματικά τους λάθη και τις ολέθριες επιλογές τους οι πρωταγωνιστές του δικομματισμού και αρχιερείς της διαφθοράς, το «Καλή Ανάσταση», ακούγεται στα αυτιά του ελληνικού λαού σαν η πιο γλυκιά ευχή. Καθώς πλέον, εκτός από την Ανάσταση του Θεανθρώπου, σημαίνει για όλους την Ανάσταση των πόθων, των ελπίδων και των προσδοκιών για καλύτερες μέρες. 

Ανασχηματισμός ενόψει


Ποιοί από τους υπουργούς της φωτογραφίας θα αντικατασταθούν;
Αυτό είναι το ερώτημα, αν και η ουσία δεν πρόκειται να αλλάξει

Προς ριζικό ανασχηματισμό, φαίνεται ότι οδηγείται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε μία προσπάθεια να υπερνικηθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης αλλά αφετέρου να μετριαστούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για θρησκεία, Πάσχα και οικονομική κρίση


Εμφανής παρουσιάζεται στην έρευνα της Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο "Βήμα της Κυριακής" η μείωση της θρησκευτικότητας των Ελλήνων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τελευταία τριετία. Στο ερώτημα «Πιστεύετε στην ανάσταση των νεκρών;» σημειώνεται πτώση 10 μονάδων, αφού το 2008 δήλωνε «ναι» και «μάλλον ναι» το 51,3% ενώ εφέτος το 41,8%, με το 26,5% να δηλώνει «ναι» και το 15,3% «μάλλον ναι». Αντίθετα, το 48,1% λέει «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 10,1% απάντησε «δεν γνωρίζω» ή «δεν απαντώ». 

Οι Πομάκοι μεταφράζουν το «Χριστός Ανέστη» στη μητρική τους γλώσσα


Από εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων. Παιδιά
πομάκων με τις τοπικές τους ενδυμασίες, περήφανα για την καταγωγή τους.
Στις 3 Φεβρουαρίου 2007 ένας Πομάκος από τη Σμίνθη επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. 
Ανηφόρισε με τα πόδια στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Εκεί ένας μοναχός τού ζήτησε να μεταφράσει στη μητρική του γλώσσα το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ο μοναχός κατέγραψε την πομακική μετάφραση του ύμνου. Στη συνέχεια έγινε μελοποίηση του πομακικού κειμένου με βυζαντινή σημειογραφία. Το Πάσχα του 2007 (8 Απριλίου) οι μοναχοί της Σιμωνόπετρας έψαλαν για πρώτη φορά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ πομακιστί .

O εφιάλτης της ανεργίας


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που εμφανίζουν νέα αύξηση κατά 3% της ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι φθάνουν πλέον τους 714.765 και εξ αυτών το 35,19% ψάχνει δουλειά για πάνω από 12 μήνες.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Οι Επιτάφιοι και στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού

Φωτορεπορτάζ των "Μηχανιώτικων Νέων"
Λίγες ώρες πριν την περιφορά του Επιταφίου, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή που για τους Χριστιανούς, είναι η κορύφωση του Θείου Δράματος, επισκεφθήκαμε τους στολισμένους Επιτάφιους στους ιερούς ναούς και των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Θερμαϊκού.  Για να δούμε από κοντά και να φωτογραφίσουμε για τους αναγνώστες των «Μηχανιώτικων Νέων» τους ανθοστόλιστους Επιτάφιους, έτσι όπως ήταν έτοιμοι να δεχθούν το σεπτό Σώμα του Ιησού.

"Ave Caesar, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν..."


Μας ψυχοπλακώνουν όλα αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στα κανάλια για τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται για τη χώρα και τους Έλληνες και το δίχως προοπτική γρήγορης Ανάστασης αύριο, που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας. Είχαμε αποφασίσει να σταματήσουμε την αναπαραγωγή τέτοιων απαισιόδοξων άρθρων. Δεν αντέχουμε όμως στην πειρασμό να μην σας παρουσιάσουμε το καλογραμμένο άρθρο που διαβάσαμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Παρασκευή+13» υπό τον τίτλο «Ave Caesar, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν». Διαβάστε το:

Οργή και θρήνος στη Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ


Στην κόψη του ξυραφιού, βρίσκεται πλέον το δικτατορικό καθεστώς Άσαντ στη Συρία, ύστερα από τη νέα αιματηρή κατάπνιξη των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση, μετά τις προσευχές της Παρασκευής, και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Ένα Πάσχα χωρίς Ανάσταση


«Φέτος το Πάσχα στερούμαι τα πάντα. Ούτε λόγος να γίνεται για ρούχα και παπούτσια. Κόπηκαν και τα δώρα των παιδιών». Σφίγγεται η ψυχή σου, διαβάζοντας το ρεπορτάζ της Γεωργίας Δάμα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα περάσουν το Πάσχα χιλιάδες, εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Κάποιοι από αυτούς, περιγράφουν  με μελανά χρώματα τις γιορτινές μέρες.

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού από τον δήμο Θερμαίκού


Την πρόσληψη εξήντα έξι (66) εργαζομένων με σύμβαση εργασίας εξάμηνης διάρκειας, τεσσάρων (4) χειριστών τράκτορα με οκτάμηνη σύμβαση και άλλων ογδόντα (80) με δίμηνη σύμβαση εργασίας, για την κάλυψη των αναγκών του δήμου Θερμαϊκού ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αυξάνει κατά πολύ ο πληθυσμός στα δημοτικά διαμερίσματα με τους παραθεριστές και τους επισκέπτες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στις 10 το βράδυ του Μ.Σαββάτου το τελευταίο δρομολόγιο ΟΑΣΘ


Ας το έχουν υπόψιν τους όσοι κινούνται με τα αστικά λεωφορεία ότι τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα σταματήσουν νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο και συγκεκριμένα στις 10 το βράδυ θα γίνει το τελευταίο δρομολόγιο. 

Επιτάφιος Θρήνος, ο διαχρονικός θρήνος της μάνας


του Γιώργου Μπαχά 
Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον, που έδυ σου το κάλλος; 
Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέρα Μαγιού σε χάνω, άνοιξη, γιε, που αγάπαγες κι ανέβαινες απάνω... 

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

1500 ελληνικές εταιρίες μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο


Περισσότερες από 1500 ελληνικές εταιρίες, μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο.

Κλείνουν τα Τέμπη την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Απριλίου

Ταλαιπωρία περιμένει τους ταξιδιώτες που θα κινηθούν την Τετάρτη 27 Απριλίου και την Πέμπτη 28 Απριλίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών, καθώς τα Τέμπη κλείνουν το διήμερο αυτό.

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..."

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς...."

Η σταύρωση του Χριστού σήμερα. Η σταύρωση της Ελλάδας στο διηνεκές. Πότε άραγε θα έλθει η Ανάστασή της; Θα ζήσουν να τη δουν κάποτε τα παιδιά μας; Μακάρι...

Πασχαλιάτικο μήνυμα του δημάρχου Θερμαϊκού: "Ανάσταση στην Ελλάδα"


Ευχές για το Άγιο Πάσχα, απευθύνει σε όλους τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το φως της Ανάστασης θα δώσει χαρά στη ζωή όλων, αλλά κυρίως στην Ελλάδα μας.
Το μήνυμα του δημάρχου Θερμαϊκού έχει ως εξής:

O εφιάλτης της εξεύρεσης επιπλέον 25 δις ευρώ για το έτος 2012


Έναν αληθινό οικονομικό εφιάλτη, που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας για το 2012, είναι ο δανεισμός ύψους 25 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να εξασφαλίσει, εκτός των χρημάτων του δανείου των 110 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της, κυρίως για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Πως υποβάλλουμε ηλεκτρονικά τη φορολογική μας δήλωση. 27 απαντήσεις


Πως θα υποβάλλουμε την φορολογική μας δήλωση; Τι πρέπει να προσέξουμε; Απαντήσεις σε 27 κρίσιμα ερωτήματα των φορολογουμένων, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωσή τους μέσω TAXISnet, δίνει, με ειδικό ενημερωτικό οδηγό, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων άρχισε από την περασμένη Δευτέρα, κατ’ αρχήν για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι απαντήσεις στα 27 καίρια ερωτήματα έχουν ως εξής:

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι χορηγίες της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Έκθεση Ρακιντζή



Κάναμε στη ζωή μας κάποια χρόνια συνδικαλιστές, ήμασταν ανοιχτά και δημόσια πολέμιοι του κρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, μας ξένισε όταν για πρώτη φορά, πριν καιρό, ακούσαμε ότι η ΔΕΗ έδινε στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μεγάλα χρηματικά ποσά με διάφορες μορφές. Όμως αυτή η ιστορία με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, δεν μας κάθεται καλά και νομίζουμε ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός.

Βαρύτατες καταγγελίες για σκάνδαλα και διαφθορά στη ΔΕΘ ΑΕ

Βαρύτατες καταγγελίες για διαφθορά και σκάνδαλα στη ΔΕΘ, διατύπωσε ο αποπεμφθείς πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελιών αφορούν το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ κ. Κώστα Μαυράκη, που επίσης αποπέμφθηκε. Ο τελευταίος, απαντά κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση» εναντίον του και απειλεί με αγωγές. Ο αποπεμφθείς πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εκτός στόχων το έλλειμμα - Στο βρόντο οι θυσίες του ελληνικού λαού



Τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουάριου - Μαρτίου 2011, επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά αυτό που δεν κουραστήκαμε εδώ και καιρό να επαναλαμβάνουμε, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού, κυρίως των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων πάνε στο βρόντο.

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 44η επέτειο του πραξικοπήματος


Συμπληρώνονται 44 χρόνια αύριο Πέμπτη από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και  τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα μηνύματά τους υπενθυμίζουν τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας.

100 πρώτες μέρες:Ικανοποιητική η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Αρχίζει να διαμορφώνεται ένα εποικοδομητικό κλίμα στις συνεδριάσεις, με αλλαγή στη στάση διοίκησης και αντιπολίτευσης
Στις 100 πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού κινήθηκε ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές. Σ΄αυτό συνέβαλαν τόσο η σωστή στάση της διοίκησης του δήμου, οι εύστοχες παρεμβάσεις, όταν έπρεπε, του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή και οι καλά προετοιμασμένες εισηγήσεις από τους αρμόδιους για το κάθε θέμα αντιδημάρχους, όσο και η  εποικοδομητική συμμετοχή της αντιπολίτευσης και κυρίως των επικεφαλείς των παρατάξεων Γιάννη Μαυρομάτη, Απόστολου Οικονομίδη, Νίκου Παράσχου, Γρηγόρη Παραδείση και Ντίνας Μώραλη.

Οπλίτες για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας μας


του Όθωνα Ιακωβίδη

Ο κάθε ΠΟΛΙΤΗΣ, στη Δημοκρατία, είναι ταυτόχρονα (και εξ ορισμού), ΟΠΛΙΤΗΣ της διαφύλαξής της. Η σοφία της Ελληνικής γλώσσας αποτυπώνει αυτή την δισυπόστατη ιδιότητα του πολίτη, με την αντιμετάθεση των δύο πρώτων γραμμάτων της ίδιας λέξης: Το ΠΟ, γίνεται ΟΠ και ο πολίτης γίνεται οπλίτης.

Κινδυνεύουν με αφανισμό 43 είδη ψαριών στη Μεσόγειο


Το λαβράκι, ο τόνος, ο μπακαλιάρος και δεκάδες άλλα κοινά είδη ψαριών της Μεσογείου κινδυνεύουν με αφανισμό μέσα στα επόμενα 40 χρόνια από υπεραλίευση αλλά και ρύπανση, προειδοποίησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Με καλό καιρό η Ανάσταση


Με καλό καιρό, θα κάνουμε Ανάσταση και θα γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, καθώς προβλέπεται βελτίωση του καιρού το επόμενο τριήμερο, ενώ ειδικά την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι συνενώσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στο νομό Θεσσαλονίκης


Εκτός από τις συνενώσεις των γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας, ήρθε η ώρα των συνενώσεων και στα δημοτικά σχολεία αλλά και τα νηπιαγωγεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στην εκπαίδευση, προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους, αδιαφορώντας εάν υποβαθμίζεται το επίπεδο της παρεχόμενης μάθησης.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

SOS εκπέμπει ο δήμος Θερμαϊκού για το Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας


SOS εκπέμπει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με ομόφωνο ψήφισμά του προς κάθε αρμόδιο, ιδιαίτερα όμως προς το υπουργείο Υγείας, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί  στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας, το οποίο εξυπηρετεί  τους 90.000 περίπου κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού.

Έπεσαν "κεφάλια" στη ΔΕΘ Α.Ε.

"Καρατομήθηκαν" ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Γ.Κωνσταντίνου και το Εκτελεστικό Μέλος, Κ.Μαυράκης μετά την μεταξύ τους διαμάχη
Γιάννης Κωνσταντίνου
Έπεσαν κεφάλια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκτονωθεί ο άγριος πόλεμος που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΘ Α.Ε., Γιάννη Κωνσταντίνου και το εκτελεστικό μέλος της εταιρίας, Κώστα Μαυράκη. Προκειμένου να καταλαγιάσει η κρίση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης να καρατομήσει και τους δύο.

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δημιουργήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού


Η δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Θερμαϊκού, αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης. Η Επιτροπή, της οποίας είναι αμφιλεγόμενος ο ρόλος, καθώς θα συνεδριάζει ελάχιστες φορές το χρόνο και θα έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο, αποτελείται από 30 μέλη από τα οποία, τα 23 είναι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και τα υπόλοιπα επτά μέλη είναι δημότες που επιλέχθηκαν με κλήρωση.

Τι σημαίνουν οι λέξεις Πάσχα-Χριστός;

του Γιώργου Δαμιανού
Τι σημαίνει η λέξη Πάσχα; Τι σημαίνουν τα ονόματα Χριστός, Μαρία Μαγδαληνή και Θωμάς; Τι σημαίνουν οι λέξεις Σταυρός, Αβγό, οβελίας, σούβλα; Δίνουμε παρακάτω την ερμηνεία τους από το ηλεκτρονικό περιοδικό «24 Γράμματα»:

Στην αρχαιολογία "κόλλησε" η απομάκρυνση κεραιών της Μηχανιώνας


Στην αρχαιολογική υπηρεσία και τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις, «κόλλησε» η απομάκρυνση και μετεγκατάσταση των κεραιών βάσης κινητής τηλεφωνίας από τη Νέα Μηχανιώνα, καθώς η Επιτροπή Αγώνα που είχε δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, συνεχίζει τις προσπάθειές της.

Διάψευση Πάγκαλου για τα περί δηλώσεών του στη "Χουριέτ"


Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τα περί δηλώσεων στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, που όταν μαθεύτηκαν στην Ελλάδα, προκάλεσαν σάλο αλλά και τις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Φιντέλ Κάστρο: Τέλος εποχής


Το τέλος του ηγετικού του ρόλου στα πολιτικά πράγματα της Κούβας ανακοίνωσε επισήμως ο Φιντέλ Κάστρο, την ώρα που το 6ο συνέδριο του κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενέκρινε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προτάθηκε από τον αδελφό του, Ραούλ Κάστρο.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εκατό ημέρες διοίκησης Αλεξανδρή και της αντιπολίτευσης Μαυρομάτη

Πέρασαν εκατό και πλέον ημέρες, αφότου βρίσκεται στο τιμόνι της διοίκησης του νέου διευρυμένου δήμου Θερμαϊκού η δημοτική αρχή υπό τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή. Επειδή οι 3,5 αυτοί μήνες αποτελούν ορόσημο για κάθε διοίκηση, είτε πρόκειται για κυβέρνηση, είτε για δημοτική αρχή ή έστω για τη διοίκηση ενός σωματείου και συλλόγου, οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

Σε καλό δρόμο η δημιουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης


Το είδος του φορέα που θα αναλάβει να υλοποιήσει την αστική θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, εάν δηλαδή θα είναι αυτή διαδημοτική ή ιδιωτική, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχαν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Σπύρος Βούγιας με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. κ.Ευθύμιο Σώκο και τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή.

Βροχή από "πεφταστέρια" την Μ.Παρασκευή


Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο -και στην Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής (έως και τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου), στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού.

Άρχισε η κατάθεση δικαιολογητικών στα ΚΕΠ για επιδότηση ενοικίου


Άρχισε από σήμερα η κατάθεση αποκλειστικά στα ΚΕΠ, των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Χωρίς ζημιές η φωτιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ν.Μηχανιώνας

Ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές σε μηχανήματα ή άλλο εξοπλισμό, η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Θερμαϊκού, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Θεσσαλονίκη: Η πόλη με το λιγότερο πράσινο!


Με το... κιάλι ψάχνει κανείς να βρει λίγο πράσινο στην
τσιμεντούπολη που λέγεται Θεσσαλονίκη

Μαύρες σκέψεις, δημιουργούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, κ.Πάνος Σταθακόπουλος, και από τα οποία προκύπτει ότι η Θεσσαλονίκη, μαζί με την Αθήνα, κατέχουν αρνητικό ρεκόρ αναφορικά με το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο, γεγονός που δείχνει και το υποβαθμισμένο επίπεδο ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Στερνό "αντίο" στον Νίκο Παπάζογλου


Σήμερα Δευτέρα, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα της Τούμπας, τη γειτονιά όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, θα γίνει η κηδεία του αξέχαστου τραγουδιστή, συνθέτη και τραγουδοποιού Νίκου Παπάζογλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Σε ιδιαίτερα τιμητική θέση το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ


Σε ιδιαίτερα τιμητική θέση, βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Καθώς στους πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων της εταιρείας QS σε διεθνές επίπεδο και ειδικά στους πίνακες ανά επιστημονικό πεδίο, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Civil & Structural Engineering) κατατάσσεται στην θέση 51-100, υψηλότερα από κάθε άλλο τμήμα της Πολυτεχνικής αλλά και του ΑΠΘ.

"Λαϊκή Συσπείρωση": Δικαίωση στο θέμα του "Καλλικράτη"


Για δικαίωσή της στο θέμα των αντιρρήσεων που προέβαλε σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες η πολιτική του «Καλλικράτη», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Θερμαϊκού, με επικεφαλής την κ. Ντίνα Μώραλη. Που επιτίθεται ταυτόχρονα στη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις, κατηγορώντας ότι ψεύδονταν όταν παρουσίαζαν το νομοσχέδιο αυτό ως «πανάκεια».

Το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη


Ως υποτονική, χαρακτηρίζεται η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και στις αγορές των περιφερειακών δήμων, όπως ο δήμος Θερμαϊκού, καθώς οι καταναλωτές προμηθεύονται πλέον για το Πάσχα τα απαραίτητα, ελλείψει χρημάτων. Οι έμποροι, προσπαθώντας να τονώσουν την κίνηση, προχωρούν σε προσφορές, χωρίς όμως μεγάλα αποτελέσματα.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο δικομματισμός στο ναδίρ!



Tην παρακμή του δικομματισμού λόγω της απομάκρυνσης των ψηφοφόρων καταδεικνύει το βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» της Κυριακής. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα η κυβέρνηση, και το 6% η αξιωματική αντιπολίτευση!.

ΜΝΗΜΕΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Σαράντα τέσσερα χρόνια, συμπληρώθηκαν από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Από την αποφράδα εκείνη Παρασκευή, που μια φούκτα επίορκων αξιωματικών, στηριγμένων στις ξένες “πλάτες” που διέθεταν, βούτηξαν επί επτά ολόκληρα χρόνια τη χώρα στο σκοτάδι, την καθυστέρηση, τη βία και την τρομοκρατία. Tιμώντας τη μαύρη αυτή επέτειο, παρουσιάζουμε αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα τις πρώτες ημέρες μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας.

44 Χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας στις 21 Απριλίου 1967


Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από την αποφράδα ημέρα που οι Απριλιανοί πραξικοπηματίες αλυσόδεσαν τη χώρα και τη δημοκρατία. Τα δεινά που προκάλεσε η δικτατορία του ΄67 παραμένουν έντονα χαραγμένα στην ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού παρά τις προσπάθειες να ξεχαστεί αυτή την μελανή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

ΠΑΣΧΑ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ


Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα. Πάσχα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της χαράς και της προσμονής. Πάσχα του οικουμενικού ελληνισμού. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς λιτότητα και κρίση, για ένα πιο φωτεινό μέλλον του έθνους των Ελλήνων, όπου κι αν αυτό βρίσκεται. Μέσα στα γεωγραφικά όρια της χώρας ή στη διασπορά, όπου ζει και μεγαλουργεί η άλλη Ελλάδα της ομογένειας.