Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

"Ave Caesar, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν..."


Μας ψυχοπλακώνουν όλα αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στα κανάλια για τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται για τη χώρα και τους Έλληνες και το δίχως προοπτική γρήγορης Ανάστασης αύριο, που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας. Είχαμε αποφασίσει να σταματήσουμε την αναπαραγωγή τέτοιων απαισιόδοξων άρθρων. Δεν αντέχουμε όμως στην πειρασμό να μην σας παρουσιάσουμε το καλογραμμένο άρθρο που διαβάσαμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Παρασκευή+13» υπό τον τίτλο «Ave Caesar, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν». Διαβάστε το:

«Η χώρα μοιάζει με μια απέραντη φυλακή. Στα περισσότερα «κελιά». Τρομοκρατημένοι, απελπισμένοι, χωρίς αύριο εκατομμύρια Έλληνες περιμένουν να έρθει η ώρα για το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα σακατέψει μια και καλή ζωές, όνειρα και ελπίδες. Και στην άκρη οι μελλοθάνατοι της αυριανής μέρας. Αυτοί που ξέρουν πως το επόμενο χτύπημα θα είναι γι’ αυτούς. Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι των δημόσιων επιχειρήσεων, των «ασημικών» που θα ξεπουληθούν και οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα πέσουν θύματα της «εξυγίανσης». Ή θα πάνε σπίτια τους ή θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραστικά. Άνεργοι με βιοτικό επίπεδο πάνω από το όριο της φτώχειας για τους οποίους κρίθηκε ότι μπορούν να πάνε και παρακάτω. Ανάπηροι που θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα της «ευταξίας» στην απονομή των επιδομάτων τους. Ασθενείς που θα σηκώσουν το βάρος του εκσυγχρονισμού και της οριστικής κατεδάφισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μαθητές και φοιτητές που θα πληρώσουν ένα ακόμη νόμο-πλαίσιο και μια ακόμη, μέσα στις πολλές, αλλαγή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για να ζήσουν μετά, αν είναι τυχεροί και βρουν δουλειά με 600 ευρώ, οι «απασχολήσιμοι» κατά τον Κώστα Σημίτη που όλως περιέργως κάποιοι τον τελευταίο καιρό επιχειρούν να τον ανασύρουν από τη ναφθαλίνη για να μας δώσει τις σωτήριες συμβουλές του.
Κι όλα αυτά, πωλήσεις δημόσιας περιουσίας μπιρ παρά, απολύσεις, απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, περικοπές των ήδη πετσοκομμένων αποδοχών και επιδομάτων, για να χρηματοδοτηθεί, λένε οι αρμόδιοι λογιστές ημέτεροι και τροϊκανοί, το μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων. Για να πληρώσουν πάλι οι απλοί πολίτες τη δική τους αποτυχία. Την αποτυχία του μνημονίου που αυτοί επέβαλαν. Έτσι όπως το επέβαλαν και όπως το υπηρέτησαν οδηγώντας σε μια δραματική επιδείνωση της οικονομίας της χώρας. Τους το επισημαίνουν ακόμη και δικοί τους άνθρωποι. Κι όμως αυτοί επιμένουν να προχωρούν στο δρόμο της απόλυτης καταστροφής. Υπερήφανοι και απτόητοι για τις συνέπειες των έργων τους. Και κάνουν μια τρύπα στο νερό. Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τους. Ούτε τους φόρους από αυτούς που πρέπει δεν μπορούν να εισπράξουν. Και επειδή είναι ανίκανοι, στρέφονται κατά πάντων και κυρίως κατά των μη εχόντων, ελπίζοντας να αρμέξουν αυτά που θα μπορούσαν να πάρουν αν είχαν φτιάξει στοιχειώδεις μηχανισμούς για τη φορολόγηση των εχόντων.
Και χώνουν τη χώρα πιο βαθιά στην απελπισία και τη φτώχεια. Φορτώνουν και θα φορτώνουν τους πολίτες με νέα πακέτα μέτρων, νέους φόρους, νέες περικοπές για να γεμίσουν ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο. Και το ξέρουν πρώτοι αυτοί πως είναι τρύπιο. Κι όμως συνεχίζουν και θα συνεχίζουν όσο εμείς θα το ανεχόμαστε…»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου