Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

100 πρώτες μέρες:Ικανοποιητική η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Αρχίζει να διαμορφώνεται ένα εποικοδομητικό κλίμα στις συνεδριάσεις, με αλλαγή στη στάση διοίκησης και αντιπολίτευσης
Στις 100 πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού κινήθηκε ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές. Σ΄αυτό συνέβαλαν τόσο η σωστή στάση της διοίκησης του δήμου, οι εύστοχες παρεμβάσεις, όταν έπρεπε, του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή και οι καλά προετοιμασμένες εισηγήσεις από τους αρμόδιους για το κάθε θέμα αντιδημάρχους, όσο και η  εποικοδομητική συμμετοχή της αντιπολίτευσης και κυρίως των επικεφαλείς των παρατάξεων Γιάννη Μαυρομάτη, Απόστολου Οικονομίδη, Νίκου Παράσχου, Γρηγόρη Παραδείση και Ντίνας Μώραλη.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε από συνεδρίαση σε συνεδρίαση ότι αρχίζει να εκλείπει το… «πολεμικό κλίμα» που επικρατούσε στις πρώτες συνεδριάσεις,  χαμηλώνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ πλειοψηφίας και μείζονος αντιπολίτευσης, αρχίζει να περιορίζεται η οξύτητα και να πρυτανεύει από όλους το πνεύμα της συνεργασίας. Μακάρι αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και στο μέλλον και να μην χαμήλωσαν εφήμερα οι τόνοι, λόγω των ημερών του Άγιου Πάσχα.
Στη σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, βοήθησε πιστεύουμε η άψογη συμπεριφορά του προεδρείου του, τόσο του προέδρου του σώματος, Κυριάκου Στεφανίδη, όσο και της αντιπροέδρου Ειρήνης Παπαμιχαήλ, που έχουν να παρουσιάσουν και οι δύο αξιοθαύμαστη αγαστή συνεργασία,  αλλά και του Γραμματέα, Αντώνη Ζαβέρκου.
Παρότι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είχαν να ασχοληθούν με σοβαρά θέματα, όπως τα οικονομικά, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, οι συνενώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων αλλά κυρίως η διαχείριση των προβλημάτων της καθαριότητας, εντούτοις ο δήμος λειτούργησε ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό, παρά τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις και την αναποφασιστικότητα σε ορισμένα ζητήματα, για τα οποία γκρινιάζουμε κάθε τόσο. Πάντως το σημαντικό είναι ότι χάρη και στην φιλότιμη προσπάθεια της διοίκησης αλλά και του προσωπικού του δήμου, δεν παρουσιάστηκαν στην περιοχή μας οι δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν σε άλλους δήμους, όπως για παράδειγμα με το πρόβλημα των σκουπιδιών.
 Σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αν κάποιοι σύμβουλοι αντιληφθούν ότι πρέπει να επικεντρώνονται στα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν το δήμο και τους δημότες και δεν ασχολούνται με ανούσια θέματα, τότε θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αποδοτικότητά του. Να για παράδειγμα, στη χτεσινή συνεδρίαση, καταναλώθηκε περίπου ένα τέταρτο της ώρας σε συζητήσεις εάν θα έπρεπε το κείμενο που παρουσίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, για την ανάγκη κατεπείγουσας ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας, να ονομάζεται «ψήφισμα» ή «αίτημα». Τόσο καλά.
Με ένα λοιπόν περισσότερο λειτουργικό άρα και πιο αποδοτικό δημοτικό συμβούλιο, σίγουρα η συνεισφορά του θα είναι καλύτερη στην κοινωνία του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και τα επιμέρους ζητήματα θα αντιμετωπίζονται πιο νηφάλια και κατ΄ επέκταση, πιο αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου