Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού από τον δήμο Θερμαίκού


Την πρόσληψη εξήντα έξι (66) εργαζομένων με σύμβαση εργασίας εξάμηνης διάρκειας, τεσσάρων (4) χειριστών τράκτορα με οκτάμηνη σύμβαση και άλλων ογδόντα (80) με δίμηνη σύμβαση εργασίας, για την κάλυψη των αναγκών του δήμου Θερμαϊκού ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αυξάνει κατά πολύ ο πληθυσμός στα δημοτικά διαμερίσματα με τους παραθεριστές και τους επισκέπτες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία στην τελευταία του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα από τους εργαζόμενους οκτάμηνης διάρκειας οι 38 θα είναι εργάτες καθαριότητας εξωτερικών χώρων (αποκομιδής απορριμμάτων και σάρωσης), 12 οδηγοί απορριμματοφόρων, 7 συντηρητές πρασίνου με ειδικότητα τα έργα τοπίου και περιβάλλοντος, 2 χειριστές JCB , ένας χειριστής φορτωτή-γκρέϊντερ, ένας χειριστής γεωργικού ελκυστήρα και ένας χειριστής σαρώθρου.
Από τους ογδόντα εργαζόμενους δίμηνης διάρκειας που θα απασχοληθούν, θα είναι εργάτες καθαριότητας εξωτερικών χώρων που θα προσληφθούν τμηματικά σε τρεις δόσεις, η πρώτη από 21 Απριλίου έως 21 Ιουνίου, η δεύτερη από 3 Μαίου έως 3 Ιουλίου, και η Τρίτη από 28 Μαίου έως 28 Ιουλίου. Ακόμη θα απασχοληθούν 6 οδηγοί απορριμματοφόρων από 3/5/2011 έως 3/7/2011 και άλλοι 2 οδηγοί απορριμματοφόρων από 28/5/2011 έως 28/7/2011.  
Κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, έγινε αρκετός λόγος για τη διάρκεια που θα έπρεπε να έχουν οι προσλήψεις αυτές. Κάποιοι από τους συμβούλους δήλωσαν ότι οι δίμηνες συμβάσεις αποτελούν ομηρία των εργαζομένων, ενώ η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη παρατήρησε ότι «με τους διμηνίτες ανακυκλώνεται η ανεργία». Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά Μαζί», Απ. Οικονομίδης ζήτησε να υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα προσλήψεων για το θέμα της καθαριότητας. «Είμαστε ο τόπος υποδοχής των Θεσσαλονικέων κατά την απόδρασή τους από την πόλη. Γιαυτό πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε να έχουμε μία καθαρή πόλη», παρατήρησε. Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ότι καταψηφίζει την εισήγηση για την πρόσληψη των 80 διμηνιτών, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι «έχετε κοντόφθαλμη πολιτική για το προσωπικό, σχεδιάζετε στο πόδι».
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής σημείωσε ότι επιθυμία της διοίκησης του δήμου είναι να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην καταφεύγει σε προσωρινές προσλήψεις, αλλά αυτή προσκρούει στις διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών. «Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή μας, αλλά δυστυχώς τα χέρια μας είναι δεμένα» είπε ο δήμαρχος. Για να προσθέσει ότι μπορεί να έλθει το ΥΠΕΣ και να μην εγκρίνει τις προσλήψεις ούτε των διμηνιτών.
Απαντώντας στον κ. Μαυρομάτη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ.Κούτουκας παρατήρησε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών είναι αυτό που σχεδιάζει στο πόδι και όχι εμείς, καθώς βάζει πλέον, με δύο γραμμούλες που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όλες τις προσλήψεις, ακόμη και αυτές της σύντομης διάρκειας, στη διαδικασία της σύντομης έγκρισης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου