Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη


Ως υποτονική, χαρακτηρίζεται η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και στις αγορές των περιφερειακών δήμων, όπως ο δήμος Θερμαϊκού, καθώς οι καταναλωτές προμηθεύονται πλέον για το Πάσχα τα απαραίτητα, ελλείψει χρημάτων. Οι έμποροι, προσπαθώντας να τονώσουν την κίνηση, προχωρούν σε προσφορές, χωρίς όμως μεγάλα αποτελέσματα.


Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης το ωράριο των καταστημάτων ορίζεται ως εξής: από σήμερα έως και τη Μ. Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τη Μ. Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μ. Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς, εναποτίθενται πλέον στις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι ο τζίρος θα αγγίξει τα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων.
Στο μεταξύ σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπόρων και κτηνοτρόφων της Βόρειας Ελλάδας για τις τιμές των αμνοεριφίων πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν σε κάτι συγκεκριμένο, δεν αποκλείεται οι πωλήσεις να γίνουν με μεμονωμένες επαφές. Αρκετοί βέβαια κάτοικοι της Μακεδονίας και της Θράκης έχουν ήδη πάει στα κρεοπωλεία της Βουλγαρίας για τις αγορές του Πάσχα λόγω χαμηλότερων τιμών. Όπως όμως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, ύστερα από τιμοληψίες στα σούπερ μάρκετ, στις κεντρικές αγορές, καθώς και στα ανεξάρτητα καταστήματα τροφίμων τα κρέατα είναι φθηνότερα κατά 3% και τα λαχανικά κατά 5%.

Προσφορές και στα ταξίδια
Λιγότεροι είναι οι Θεσσαλονικείς που θα προτιμήσουν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα σε κάποια άλλη περιοχή ή χώρα, αν και οι προσφορές είναι αρκετές. Οι κρατήσεις για εκδρομές σε προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 30% με 40%. Η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής έχει ανακοινώσει τα φετινά πασχαλινά πακέτα στην ιστοσελίδα www.halkidiki-hotels.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου