Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σε ιδιαίτερα τιμητική θέση το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ


Σε ιδιαίτερα τιμητική θέση, βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Καθώς στους πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων της εταιρείας QS σε διεθνές επίπεδο και ειδικά στους πίνακες ανά επιστημονικό πεδίο, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Civil & Structural Engineering) κατατάσσεται στην θέση 51-100, υψηλότερα από κάθε άλλο τμήμα της Πολυτεχνικής αλλά και του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι πρώτο στον πίνακα βρίσκεται το αντίστοιχο τμήμα του ΜΙΤ, δεύτερο του Stanford, τρίτο του Cambridge, τέταρτο του UCB (Berkeley), πέμπτο του Imperial, δέκατο του ETH της Ζυρίχης και πεντηκοστό του Tokyo Institute of Technology.
Γενικότερα το ΑΠΘ κατέχει την 199η θέση παγκοσμίως στα πεδία των Πολυτεχνικών Επιστημών και της Πληροφορικής, ενώ κατά το παρελθόν βρισκόταν μεταξύ των θέσεων 401-450.
Βέβαια η κατάταξη δεν είναι τυχαία. Εδώ και αρκετά χρόνια το τμήμα δέχεται τους άριστους εκ των υποψηφίων, την αφρόκρεμα της ελληνικής νεολαίας, όπως σχολιάζει ο πρόεδρος του τμήματος κ. Χαράλαμπος Μπανιωτόπουλος, που στη συνέχεια γίνεται δεκτή από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά. Μέχρι τώρα η πλειονότητα αυτών επέστρεφε στην Ελλάδα, όμως τώρα η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί. «Είναι σε απόγνωση. Σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να φύγουν στο εξωτερικό. Ήδη υπάρχει προσφορά θέσεων από διάφορες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου