Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εντυπωσίασε η θεατρική ομάδα του Καψαλάκειου με τον "Οίκο Ευγηρίας"

Μία ομολογουμένως εκπληκτική παράσταση, παρακολούθησε το πολυπληθές κοινό που είχε κατακλύσει το βράδυ της Κυριακής το θέατρο του Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας, για να παρακολουθήσει το θεατρικό έργο του Μανώλη Κορρέ «Οίκος Ευγηρίας “Η Ευτυχισμένη Δύσις”», που παρουσίασε χωρίς ψεγάδια και μοναδική αρτιότητα που θα την ζήλευαν και οι καλύτεροι επαγγελματίες ηθοποιοί,  η Θεατρική Ομάδα της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης Νέας Μηχανιώνας.
Το παίξιμο των ερασιτεχνών ηθοποιών της θεατρικής ομάδας ήταν μοναδικό, ξεσηκώνοντας τους θεατές που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την παράσταση, χειροκροτώντας σε πολλά σημεία και κάνοντας την αίθουσα να τραντάζεται από τα γέλια τους. Ενώ η ταλαντούχα Δέσποινα Καραγιάννη, που πήρε επάνω της την παράσταση, ως τηλεαστέρι, σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα της τηλεόρασης, απέδωσε έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο ρόλο, καταχειροκροτούμενη.
Πολύ καλή όμως ήταν η απόδοση και των υπόλοιπων ερασιτεχνών ηθοποιών που τα έβγαλαν πέρα με μαεστρία και απέσπασαν τα πυκνά χειροκροτήματα των θεατών. Πρόκειται για τους Σταύρο Καλόστο, Άγγελο Κάλφα, Μαίρη Βαριοπούλου, Κούλα Τσαγάνη, Παναγιώτα Παπαφλωράτου, Μαγδαλινίτσα Μπαξεβάνη, Βιργινία Καλλιοντζή, Ανέστη Κάλφα, Ευαγγελία Μανιάτη, Βασίλη Καλφάκη, Αφροδίτη Σπίνου, Χρήστο Καπράλο και Μαίρη Καρδαμήλα.
Πολύ καλή, ήταν η σκηνοθεσία του έργου από την Βαρβάρα Δουμανίδου, τα σκηνικά και τα κοστούμια που φιλοτέχνησε η Έλλη Μουδάνιαλη ήταν άρτια, ενώ πολύ καλή υπήρξε και η μουσική του Χρήστου Καπράλου.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού
Μιλώντας πριν την έναρξη της παράστασης ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης, επισημαίνοντας ότι η κοσμοσυρροή που υπήρχε στο θέατρο του γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας, δείχνει και την απήχηση που έχει η Θεατρική Ομάδα της Καψαλάκειου στο θεατρόφιλο κοινό.
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, όπως συλλογικά εργάζεται εθελοντικά και η θεατρική ομάδα, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, ώστε να πάει μπροστά», επισήμανε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.
Με τη σειρά του ο αρμόδιος για τα πολιτιστικά του δήμου, αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλειάδης παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή έχει βάλει στις πρώτες προτεραιότητές της την ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας που υπάρχει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του ενιαίου δήμου.
Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Η παράσταση του έργου θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 16 Μαρτίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, ενώ όπως μας δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλειάδης θα παιχτεί και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα, κυρίως στην Περαία και την Επανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου