Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Να δοθούν γραφεία για τη στέγαση των παρατάξεων στο Δήμο Θερμαϊκού

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, η πρόταση που διατύπωσε την περασμένη Δευτέρα,  στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννης Μαυρομάτης για την παραχώρηση γραφείου ή γραφείων όπου θα έχουν το δικό τους χώρο οι άλλες πέντε, πλην της πλειοψηφίας, δημοτικές παρατάξεις. Θα είναι μία σωστή κίνηση της δημοτικής αρχής εάν προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, που προβλέπεται εξάλλου και από τον «Καλλικράτη». Θα δείξει το δημοκρατικό πνεύμα από το οποίο διακατέχεται και την επιθυμία για συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να πάει μπροστά ο τόπος.
 
Βέβαια, ο χώρος ή οι χώροι αυτοί, μπορεί να μην είναι στο κτίριο του Δημαρχείου, δεδομένης και της στενότητας ελεύθερων αιθουσών που υπάρχει εκεί. Θα μπορούσαν όμως να εξευρεθούν ενδεχομένως τέτοια γραφεία  στα κτίρια των πρώην Δημαρχείων Επανομής και Μηχανιώνας ή σε κάποιο άλλο από τα υπάρχοντα δημοτικά κτίρια.
Φυσικά οι δύσκολοι καιροί της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας και ειδικά τα άθλια οικονομικά του δήμου Θερμαϊκού να μην επιτρέπουν την πρόσληψη γραμματέων, προκειμένου να διατεθεί στις δημοτικές παρατάξεις και γραμματειακή υποστήριξη, όπως ζήτησε ο κ. Μαυρομάτης. Όμως στην πορεία και το θέμα αυτό ενδεχομένως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί πάντα στο πνεύμα της καλής διάθεσης.
Βέβαια, απόλυτο δίκαιο είχε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης, ο οποίος, όταν διατυπώθηκε το αίτημα Μαυρομάτη έσπευσε να απαντήσει στον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας: «Κι εγώ κ. Μαυρομάτη ήμουν αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Μηχανιώνας και παρά τα συνεχή αιτήματά μου, όχι γραφείο, ούτε καρέκλα δεν μου δώσατε να καθήσω».
Πάντως, ανεξάρτητα από τις όποιες πικρίες του παρελθόντος, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και προσωπικά τόσο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει το συντομότερο να βρουν μία λύση για τη στέγαση των δημοτικών παρατάξεων.  Για να δείξουν και με τον τρόπο αυτό, ανεξάρτητα με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν,  το νέο ήθος, το νέο ύφος  και την πίστη στη δημοκρατία που διακρίνει τη διοίκηση του νέου δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου