Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Καταλήψεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ από τους "Επιβάτες Θεσσαλονίκης"


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν σήμερα στις 11,30 το πρωί τα μέλη της Κίνησης Πολιτών “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε συμβολικές καταλήψεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί ο Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από την 1η Φεβρουαρίου. Τα μέλη της κίνησης οργάνωσαν χτες συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΕΤ3 δήλωσε ότι οι ενέργειές τους βρίσκουν απήχηση στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουμε φτάσει πλέον στα όριά μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν έχουμε να πληρώσουμε», είπε, προαναγγέλοντας ότι αυτές οι εκδηλώσεις του «Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» θα επεκταθούν εκτός από τον ΟΑΣΘ στην ΕΥΑΘ, όπου κι εκεί είχαμε αύξηση της τιμής του νερού κατά 14%, στη ΔΕΗ και αλλού.  
Σήμερα οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», σκοπεύουν να καταλάβουν συμβολικά περί τα 20 με 30 αστικά λεωφορεία διαφόρων γραμμών, προτρέποντας τους πολίτες να μην πληρώσουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριό τους. Ανάλογη κατάληψη θα κάνουν και την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, ενώ το άλλο Σάββατο 29 Ιανουαρίου οργανώνουν μεγάλη κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα κατά των αυξήσεων.
Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου
Τις αυξήσεις του ΟΑΣΘ καταγγέλλει για μία ακόμα φορά η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας παράλογη την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, που πραγματοποιείται, όπως αναφέρουν, σε μία περίοδο κατά την οποία οι περικοπές ωρών και ημερών εργασίας, καθώς και μισθών, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και τα νοικοκυριά οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου