Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σκουπίδια: Στρατιωτικά αυτοκίνητα για να ξεβρωμίσει η Θεσσαλονίκη

Στρατιωτικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η πόλη να απαλλαγεί από τους τεράστιους όγκους των σκουπιδιών που την έχουν κατακλύσει.  Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ήρθε  ήδη σε συµφωνία µε την ηγεσία των Ενόπλων ∆υνάµεων  προκειµένου να παραχωρηθούν στον ∆ήµο µηχανοκίνητα µέσα που διαθέτει ο Στρατός και να συνδράµουν στο δύσκολο έργο της αποκοµιδής.

Σύμφωνα με τον αντιδήµαρχο Καθαριότητας Στάθη Αβραµίδη, στους δρόµους και τα πεζοδρόµια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 1.000 τόνοι σκουπιδιών, καθώς τα 55 από τα 73 απορριμµατοφόρα του Δήμου παραµένουν καθηλωµένα λόγω βλάβης. 
Ο κ. Αβραµίδης εκτιµά ότι εφόσον «επιστρατευτούν» οχήµατα του Στρατού, η πόλη θα καθαρίσει µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα. 
Ταυτόχρονα η διοίκηση του ∆ήµου διερευνά και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ήδη έχει εγκριθεί από την περιφέρεια η απόφαση για συνεργασία µε εξωτερικά συνεργεία, ώστε να επισκευαστούν τουλάχιστον άλλα δέκα απορριµµατοφόρα. 
Επιπλέον, εξετάζεται η δυνατότητα να προµηθευτεί ο δήµος ανταλλακτικά, ώστε να µπορέσουν να κάνουν επισκευές τα συνεργεία του δήµου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου