Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Φροντίδα όλων μας να κρατήσουμε καθαρό τον Δήμο Θερμαϊκού


Πεταμένα σκουπίδια στο τέρμα της οδού Αγ.Νικολάου της Ν.Μηχανιώνας,
απέναντι από τον "Μασούτη". Ποιος θα τα μαζέψει αυτά;

Από την προεκλογική ακόμη περίοδο, είχαμε επισημάνει ότι η δημοτική αρχή του νέου δήμου Θερμαϊκού, θα πρέπει από τις πρώτες στιγμές που θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου μας, να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα της καθημερινότητας, ένα από τα οποία είναι, σε πρώτο πλάνο μάλιστα, το πρόβλημα της καθαριότητας.  Τις τελευταίες ημέρες, ακούμε διάφορες γκρίνιες για τα σκουπίδια. Και συγκεκριμένα ότι δεν γίνεται τόσο τακτικά, όπως πριν, η αποκομιδή τους και ότι τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες του δήμου μας δεν «λάμπουν» από καθαριότητα.

Καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας για καθαρές πόλεις, καθαρούς δρόμους. Καθαρά πεζοδρόμια, καθαρούς ελεύθερους χώρου. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε είναι και στην έγνοια της δημοτικής μας αρχής. Απλώς, επειδή δεν συμπληρώθηκαν καλά-καλά ούτε τρεις εβδομάδες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης, πρέπει να της δώσουμε την αναγκαία πίστωση χρόνου μέχρι να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υπηρεσία καθαριότητας. Μια και όπως ξέρουμε, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Θερμαϊκού κ. Κώστας Βογιατζής,  κάνει έναν τιτάνιο αγώνα στην κατεύθυνση αυτή. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με απορριμματοφόρα, ανταλλακτικά, οδηγούς και άλλο προσωπικό καθαριότητας.
Ένα μέρος των προβλημάτων αυτών, θα μπορέσει να επιλυθεί με την απόφαση που ψήφισε την περασμένη Δευτέρα το δημοτικό μας συμβούλιο για την πρόσληψη 40 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις ως εκτάκτων υπαλλήλων. Και το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς θα κατευθυνθεί στην υπηρεσία καθαριότητας. Ενώ όπως είχε αποκαλύψει ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Βογιατζής στη συνεδρίαση αυτή, ο ίδιος είχε ζητήσει από τη διοίκηση του δήμου τουλάχιστον 60 άτομα προσωπικό, για να μπορέσει να καλύψει όλα τα κενά που υπάρχουν στους τομείς της αρμοδιότητός του, με προεξάρχοντα αυτόν της καθαριότητας.
Από την άλλη όμως ο κ.Κώστας Βογιατζής είχε θέσει ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα: Όσους υπαλλήλους και εάν έχει η δημοτική αρχή, δεν θα είναι αρκετοί για να έχει όψη καθαρής πόλης ο δήμος μας, εάν στην κατεύθυνση αυτή δεν υπάρχει ενεργή συμμετοχή και βοήθεια των συνδημοτών μας. Εάν δεν μάθουμε να πετάμε τις σακούλες με τα σκουπίδια μας μέσα στον κάδο και όχι έξω από αυτόν, επειδή βαριόμαστε να σηκώσουμε το καπάκι. Η πάλι, εάν τα κάθε είδους απορρίμματά μας, δεν φροντίζουμε να τα συγκεντρώνουμε κάπου και τα αφήνουμε να διασκορπίζονται στο κάθε φύσημα του αέρα.  Ας φροντίζουμε λοιπόν πρώτοι εμείς να κρατάμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας καθαρές. Και εάν το τηρούμε αυτό, θα έχουμε όλο το δίκαιο με το μέρος μας να αξιώνουμε και τη σωστή ενεργοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου