Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σε σκουπιδότοπο είχαν μετατραπεί τα ρέματα γύρω από τη Μηχανιώνα


Βουνά από σκουπίδια όχι μακριά από τη Ν.Μηχανιώνα, αλλά
πίσω από το τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και το αμαξοστάσιο.
Ένα άθλιο θέαμα, αντικρίζουν όσοι αποφασίζουν να κάνουν μία βόλτα στις παρυφές της Νέας Μηχανιώνας, ιδιαίτερα στην περιοχή δίπλα και πάνω από τα Κοιμητήρια, αλλά και κοντά στο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Καθώς διάφοροι ασυνείδητοι, έχουν γεμίσει τα ρέματα της περιοχής με τόνους σκουπίδια και άχρηστα ογκώδη αντικείμενα. Οι ασυνείδητοι, φαίνεται ότι έριχναν εκεί τα απορρίμματα αυτά επί χρόνια, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος ή παρεμπόδισή τους από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Όπως διαπιστώνει όποιος αψηφώντας τη δυσοδία που αναδύεται, πλησιάσει σε αυτές τις ανοιχτές χαβούζες, εκτός από μπάζα, παλιά οικοδομικά υλικά, άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές και σκισμένα στρώματα, έχουν πεταχτεί εκεί ακόμη και σακούλες με οικιακά απορρίμματα, χωρίς μέχρι τώρα κάποιος να τους παρεμποδίσει.
Τα σκουπίδια αυτά, όπως διαπιστώσαμε, δεν έχουν σχέση με τον σταθμό συμπίεσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου, που λειτουργεί στην περιοχή. Μάλιστα δε τελευταία, δημοτικό συνεργείο καθάρισε την έκταση γύρο από το Σταθμό Μεταφόρτωσης από υπολείμματα σκουπιδιών τα οποία είχαν διασκορπιστεί και εμφάνιζαν ένα άσχημο θέαμα στους επισκέπτες της Νέας Μηχανιώνας που χρησιμοποιούν το δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης κ. Κώστας Βογιατζής, υπόψη του οποίου τέθηκε το θέμα, δήλωσε στα «Μηχανιώτικα Νέα» ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για τον καθαρισμό της περιοχής αλλά και ότι θα ληφθούν μέτρα αστυνόμευσης από τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να παρεμποδιστούν οι ασυνείδητοι αυτοί να αδειάζουν τα σκουπίδια τους οπουδήποτε τους βολεύει. Μάλιστα ο κ. Κ.Βογιατζής απευθύνει και έκκληση στους δημότες του Θερμαϊκού, ανεξάρτητα από το δημοτικό ή το κοινοτικό διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν, να επικοινωνούν με το Δήμο, όταν θέλουν να απαλλαγούν από ογκώδη άχρηστα αντικείμενα, προκειμένου η αποκομιδή τους να γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της καθαριότητας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου