Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το δράμα των 300 απεργών πείνας


Με συγκίνηση η κοινή γνώμη παρακολουθεί το δράμα των απεργών πείνας μεταναστών, οι οποίοι ένας-ένας μεταφέρονται στα νοσοκομεία, τελείως εξαντλημένοι και είναι μεγάλο ευτύχημα που ακόμη δεν υπήρξε κάποιος νεκρός ανάμεσά τους. Σοβαρό και πολύ δύσκολο το πρόβλημα. Και δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν έσκυψαν με τη δέουσα σοβαρότητα να το εξετάσουν. Ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής αποφάνθηκε χθες πως «αυτοί που είναι πίσω από τους 300 έκαναν το κομμάτι τους πολιτικά και είναι καιρός να αποσύρουν τους απεργούς πείνας»! Τι κυνισμός Θεέ μου !

Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς: Από 23 που ήταν χθες το πρωί κατά τη συνέντευξη Τύπου της ομάδας ιατρικής στήριξης στην Υπατία, έγιναν 25 λίγο μετά το πέρας της, 36 στο απογευματινό δελτίο Τύπου και 41 αργά το βράδυ. Πίσω από τους αριθμούς “κρύβονται” οι μετανάστες απεργοί πείνας, εκ των οποίων οι 36 αποφάσισαν προχθές το μεσημέρι να διακόψουν και τη λήψη νερού, ζάχαρης και αλατιού.
Ανάμεσά τους έξι νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό, έξι στο Ιπποκράτειο και στο Αμαλία Φλέμινγκ, τέσσερις στο κρατικό της Νίκαιας και ένας στον Ευαγγελισμό. Στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ακόμη δύο, φθάνοντας συνολικά στους 14.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει προ πολλού, η υγεία τους αλλά και η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στη “σκληρή γραμμή” αφήνοντας ακόμη και τώρα αιχμές για υποκινητές. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Χρ. Παπουτσής εξέφρασε μεν την ανησυχία του να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι "οι νόμοι ψηφίζονται από τους ανθρώπους, εφαρμόζονται από ανθρώπους και πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και γι' αυτόν τον λόγο προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξετάσουμε τις περιπτώσεις εκείνες που θα μπορέσουν να εφαρμοστούν".
Κάλεσε μάλιστα όσους υποστηρίζουν τους απεργούς πείνας να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για να ζητήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου