Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διήμερο Forum στην Καλαμαριά για τις τέχνες και τον πολιτισμό


Ένα σημαντικό διήμερο FORUM με θέμα: "Κοινωνιολογία των τεχνών και του πολιτισμού της καθημερινότητας", διοργανώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2011, η ομάδα πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς στο Θέατρο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" (Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά). Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναζητηθούν οι ιδιαίτερες παράμετροι που ορίζουν την κοινωνιολογία των τεχνών και του πολιτισμού της καθημερινότητας του πολίτη.

Η συζήτηση θα επιχειρήσει να αναδείξει συμπεριφορές που βοηθούν τον πολίτη στην αναζήτηση διεξόδων, για ποιοτικό παρόν και καλύτερη προοπτική. Στους ομιλητές της διήμερης αυτής συνάντησης, περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων οι Α. Μπαλτζής, Επίκουρος Καιθηγητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.,
Ξ. Σαχίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Π. Γεωργακάς, Ψυχίατρος-Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος "Ψυχαργώ", Μ. Σπύρογλου-"ΣΦΗΝΑ": Παρεμβατική κολλεκτίβα ανθρώπων και Μ. Λαμτσίδης: Πρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του Forum έχει ως εξής:
-Σάββατο 12.3.2011
11.00 π.μ.- 14.00 μ.μ.
Θέμα: "Κοινωνιολογία των τεχνών και του πολιτισμού της καθημερινότητας"
-Κυριακή 13.3.2011
11.00 π.μ.- 14.00 μ.μ.
Θέμα: "Πολιτισμική Πολιτική των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"
Παρουσίαση των προτάσεων της πολιτισμικής πολιτικής των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Και τις δύο μέρες θα επακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου