Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πρόταση για συνάντηση όλων των δημάρχων της Μακεδονίας

Κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης από τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, με αφορμή δηλώσεις Πάγκαλου για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης να αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοβουλία για τη συνάντηση όλων των Περιφερειών και των Δήμων της Μακεδονίας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διατύπωσε το απόγευμα της Τετάρτης η δημοτική σύμβουλος και πρώην εισαγγελέας κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι απόψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι «τα Σκόπια μπορούν να ονομάζονται με όποιο όνομα θέλουν», αποτελούν πρόκληση προς τους βορειοελλαδίτες αλλά ταυτόχρονα προκαλούν και την έντονη ανησυχία τους. «Δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Πάγκαλος τα είπα αυτά και μάλιστα στον αμερικανό Πρέσβη επειδή «έτσι του κατέβηκε». Και θεωρώ ότι οι δηλώσεις του εκείνες πριν 2 χρόνια, που τις επαναλαμβάνει και σήμερα χωρίς ντροπή, δεν είναι τυχαίες, αλλά αποτελεί «λαγό» δυσάρεστων εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα», παρατήρησε η κ. Γιαταγάνα.
Στο μεταξύ, συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων. πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής παρουσίασαν στον Κ. Γκιουλέκα τις θέσεις τους για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.
Επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία που έχει ο Κ. Γκιουλέκας με τις Μακεδονικές Οργανώσεις ανέλαβε να μεταφέρει και να ενημερώσει προσωπικά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση. Όπως, είπε, ο Κ. Γκιουλέκας θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις μαζί με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μακεδονικών Οργανώσεων ώστε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου