Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Από διαπιστώσεις σκίζουμε. Από μέτρα που πάσχουμε, τι γίνεται;


Ήρθε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη για να μας πει τι; Ότι το ποσοστό της ανεργίας στους επόμενους μήνες είναι πιθανό να αγγίξει μέχρι και το 18%. Κι εκεί που θα περιμέναμε κάποιες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της αγοράς εργασίας, μας παρουσίασε ένα καθόλα «αναιμικό» πρόγραμμα στήριξης «ανέργων της ευρύτερης περιοχής», όπως είπε,  ύψους 52 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, αυτά  τα προγράμματα στήριξης «θα βοηθήσουν 10.000 ανέργους». Κάνοντας όμως μία απλή διαίρεση, διαπιστώσαμε ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ για τον κάθε άνεργο, χώρια τις κρατήσεις που πάντα μπαίνουν, μειώνοντας το σχετικό επίδομα. Τι μένει; Ψίχουλα.
Θα πρέπει τόσο η κυρία Κατσέλη όσο και οι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης να αντιληφθούν ότι οι άνεργοι δεν ζητούν ελεημοσύνη. Και παρότι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση ανέχειας, διατηρούν την αξιοπρέπειά τους. Δουλειά ψάχνουν, μόνιμη και σταθερή. Κι αυτό είναι το ζητούμενο: Η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης. Δυστυχώς όμως στον τομέα αυτό, τίποτα σοβαρό δεν φαίνεται να γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου