Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επιβλητικές συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων Πολιτών"


Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» κατέκλυσαν το βράδυ της Κυριακής την πλατεία Συντάγματος αλλά και τον Λευκό Πύργο, στη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή συγκέντρωση του κινήματος που διαδηλώνει εδώ και πέντε ημέρες κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.
Οι «Αγανακτισμένοι» άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα σε μία συγκέντρωση που φαίνεται ότι ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Συντονίσθηκαν μέσω Facebook και Twitter να κατέβουν σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες για «την Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου», όπως την αποκαλούν. «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή».
Στο Σύνταγμα, όσοι δίνουν καθημερινά το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, μέχρι και σχεδιασμό του χώρου, ενώ οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες.
Στη Θεσσαλονίκη, παρά τη βροχή οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες συνέχισαν την κινητοποίηση τους κατά των μέτρων λιτότητας για πέμπτη μέρα στον Λευκό Πύργο.
Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η προγραμματισμένη συγκέντρωση, ωστόσο μόλις η βροχή κόπασε, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει.
Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου