Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ξεθάβουν παλιές φωτογραφίες οι "πράσινοι" συνδικαλιστές


Ο Γ.Παπανδρέου μαζί με συνδικαλιστές έξω από το κτίριο της
ΔΕΗ, το 2007, διαδηλώνοντας κατά της ιδιωτικοποίησης της. 

Τα… αποκαλυπτήρια του Γιώργου Παπανδρέου, κάνουν οι «πράσινοι» συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, επιστρατεύοντας τις δηλώσεις του όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τον καλούν να εφαρμόσει όσα υποσχόταν τότε, «διαφυλάσσοντας την όποια αξιοπιστία έχει μείνει στην πολιτική ζωή του τόπου».

Μαζί με τις δηλώσεις αυτές οι συνδικαλιστές ξεθάβουν και φωτογραφίες, αδιάψευστα ντοκουμέντα που ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε να μείνουν καταχωνιασμένα στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας».
Στο γραφείο του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλου, η φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου με τους συνδικαλιστές κοσμεί τα ράφια του. Ηταν το 2007, όταν ο νυν πρωθυπουργός στην οδό Χαλκοκονδύλη, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, δήλωνε: «Εμείς συμπαριστάμεθα στις προσπάθειες των εργαζομένων και όλων των προοδευτικών πολιτών που θέλουν αυτό το, μεγάλο για μας, απόκτημα της ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».
Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ανάρτησαν στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2008 και δείχνει τον Γ. Παπανδρέου να κρατάει στα χέρια του ένα μπλουζάκι που έγραφε: «ΕΥΑΘ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Εναν χρόνο πριν γίνει πρωθυπουργός, κατήγγειλε ως ξεπούλημα την πρόθεση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να πουλήσει το 23%. «Σήμερα έρχεται και πουλάει το 40%» λένε οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ.
Τον Απρίλιο του 2008 η Ενωση Λιμενεργατών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Νομαρχία και ο Δήμος είχαν πραγματοποιήσει συναυλία στον Πειραιά με κεντρικό σύνθημα «Το λιμάνι δεν πωλείται». Στην εκδήλωση είχε παραστεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. «έχει βρει μια πατέντα, ό,τι προσοδοφόρο να το εκποιεί αντί πινακίου φακής» και ότι η «πολιτική της Ν.Δ. είναι ανεύθυνη, καιροσκοπική και βοηθάει λίγους κερδοσκόπους». Εκλεισε την ομιλία του υποστηρίζοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρηθούν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης».
Οσο για τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ, θυμίζουν ότι το 2008 ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήριζε «εγκληματική παράδοση» την πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς της Deutsche Telekom και δεσμευόταν για «ανάκτηση του ελέγχου του ΟΤΕ από το Δημόσιο».
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που, όπως λένε, «τράβηξαν όλο το κουπί για να τους φέρουν στην κυβέρνηση» σήμερα αναφωνούν: «Πού είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόταν άλλος».

(πηγή: εφημερίδα "Ελευθεροτυπία")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου