Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Άρχισε 10ήμερη απεργία στα ΕΛΠΕ-Προβλήματα στην αγορά καυσίμων


Προβλήματα στην αγορά καυσίμων, ενδέχεται να προκύψουν από σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια άρχισαν δεκαήμερη απεργία με αιτήματα τη στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 
Στη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. 
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Κωστόπουλος δηλώνει στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν αμοιβές δυτικής Ευρώπης με χαμηλή παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι εργαζόμενοι των ελληνικών πετρελαίων λαμβάνουν σκανδαλώδεις αμοιβές. Παίρνουν 17,8 μισθούς για 197 ημέρες εργασίας ετησίως και δουλεύουν 38 ώρες την εβδομάδα. 
Παράλληλα οι υπερωρίες τους αμείβονται 12% υψηλότερα απ΄ ότι προβλέπει η νομοθεσία, ενώ επίσης απολαμβάνουν σειρά επιδομάτων όπως αυτό του εργένη εάν έχουν ξεπεράσει το 35 έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν παντρευτεί. 
Την ίδια ώρα, ορατό είναι το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων και των εργαζομένων, με κίνδυνο να σημειωθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει δεκαήμερη απεργία από την Κυριακή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στη νέα Συλλογική Σύμβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου