Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Συνέχεια έργων ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης


Νέα έργα για την ανάπλαση του τμήματος της νέας παραλίας από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου μέχρι και τους Ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων, πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές δίμηνο. Στην έκταση των περίπου 80.000 τ.μ., την οποία καλύπτει το συγκεκριμένο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, πρόκειται να διαμορφωθούν επτά νέα πάρκα, με κυρίαρχα το πράσινο και τις χρήσεις πολιτισμού.

Χθες με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του έργου εκδήλωσαν δεκατέσσερα κοινοπρακτικά σχήματα. Σήμερα αναμένεται να ανακηρυχθεί ο προσωρινός μειοδότης, ενώ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, εκτιμάται ότι θα έχει αναδειχθεί και ο ανάδοχος του έργου.
Όπως επισήμανε ο κ. Κουράκης, τα έργα ανάπλασης θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ενώ καθ’ όλο το διάστημα που θα υλοποιούνται παρεμβάσεις θα ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να υπάρχει κάποια ελεύθερη ζώνη στον παραλιακό άξονα για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων.
Το έργο έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 44,1 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του είναι πλήρως διασφαλισμένη μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς. Η δεύτερη φάση των έργων ανάπλασης στη νέα παραλία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου