Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστά τα φαρμακεία μέχρι Τετάρτη -απεργούν και οι γιατροί ΙΚΑ


Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου συνεχίζονται οι πανελλαδικές απεργιακές κινητοποίησεις με κλείσιμο των φαρμακείων σε όλη την χώρα εκτός απο τη Δευτέρα -όπως έχει ήδη προγραμματισθεί- την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Φεβρουρίου. Ενώ την ίδια ώρα, οι γιατροί του ΙΚΑ θα απεργήσουν όλη την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας.

Τα φαρμακεία παρέμειναν κλειστά και την Παρασκευή, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τις 4 και 7 Φεβρουαρίου, ενώ οι φαρμακοποιοί είχαν εξαγγείλει απεργία και για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου

Παράλληλα, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά και η διανομή των ατομικών συνταγολογίων ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.
Οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το σύστημα υγείας που συζητείται και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου