Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Απορρίφθηκε η ένσταση Μαυρομάτη !!

Απορρίφθηκε ως αβάσιμη και αστήρικτη, το πρωί της Δευτέρας, από το Διοικητικό Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η απόφαση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού, που είχε καταθέσει ο ηττημένος των εκλογών, κ. Γιάννης Μαυρομάτης. 
Έτσι, μπαίνει οριστικά τέλος σε μία αναστάτωση που επί τρίμηνο είχε προκληθεί στην κοινωνία των οκτώ διαμερισμάτων του Δήμου, μετά τις φήμες που επίμονα διέσπειραν τα «παπαγαλάκια» του ηττημένου της εκλογικής μάχης περί επικείμενης... "ακύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος" και «επαναπροκήρυξης των εκλογών».
Στην αίθουσα του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί, εκτός του τέως δημάρχου Μηχανιώνας και αρκετοί οπαδοί της παράταξής του για να "πανηγυρίσουν" μία ευνοϊκή γιαυτούς απόφαση του δικαστηρίου, αναγκάστηκαν όμως στο τέλος να αποχωρήσουν σκυθρωποί.  
Όπως είχαμε κατ΄ επανάληψη αναφέρει, οι φήμες που διοχετεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα από την παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» ήταν τόσο αισιόδοξες και είχαν πάρει τέτοια έκταση, ώστε ιδιαίτερα στη Ν. Μηχανιώνα κάποιοι όχι μόνο να προεξοφλούν ακύρωση των εκλογών και νίκη του πρώην δημάρχου, αλλά και να πιθανολογούν για τους… αντιδημάρχους που θα ορίσει ο κ. Μαυρομάτης μετά την προεξοφλούμενη «επιτυχία του» !!
Δυστυχώς, απορρίφθηκε η ένσταση του κ. Μαυρομάτη κι έτσι
χάθηκαν οι.. "γιγάντιες επενδύσεις Καντάφι" που μας έλεγε
ότι είχε συμφωνήσει με τον πρέσβη της Λιβύης !
Όπως ήδη είχαμε γράψει, κατά τη συζήτηση της ένστασης Μαυρομάτη, που έγινε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στο Διοικητικό Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η πλευρά του τέως δημάρχου Μηχανιώνας είχε φτάσει στο σημείο να ισχυριστεί ότι σκόπιμα η παράταξη Αλεξανδρή τύπωσε «βαριά» ψηφοδέλτια, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να επηρεάσει….. άτομα με ειδικές ανάγκες  και τους… παλιννοστούντες πόντιους ομογενείς. Μάλιστα, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της, ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο και μία κάτοικος Επανομής, η οποία ισχυρίζονταν ότι δήθεν, στην είσοδο των εκλογικών τμημάτων της περιοχής της, οι υποψήφιοι του συνδυασμού Αλεξανδρή φώναζαν στους ψηφοφόρους: «Τα βαριά ψηφοδέλτια ρίξτε στην  κάλπη, τα βαριά», προκαλώντας θυμηδία.
Ανάλογου ύφους ήταν και ο δεύτερος λόγος που επικαλέστηκε η πλευρά ου κ. Μαυρομάτη για να ζητήσει την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, ότι τα ψηφοδέλτια του νικητή των εκλογών δεν ήταν λέει κατάλευκα, αλλά είχαν μία… απόχρωση του λευκού. Ενώ για το τρίτο  επιχείρημα που υπήρχε στην ένστασή του, ότι κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Αλεξανδρή στο Πρωτοδικείο, δεν χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιητικά εγγραφής στα Δημοτολόγια, αλλά πιστοποιητικά γέννησης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τους δικούς του υποψηφίους συμβούλους.
Πάντως, μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου, θα πρέπει όλες οι παρατάξεις του Δήμου Θερμαϊκού, αφήνοντας στην άκρη μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, να συνεργαστούν άμεσα για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής, κάτι που αποτελεί απαίτηση του συνόλου των κατοίκων.

3 σχόλια:

  1. Να δούμε τώρα τι θα λένε τα "παπαγαλάκια" κι εκείνοι από τους υποψήφιους του κ.Μαυρομάτη που ετοιμάζονταν να αναλάβουν... αντιδήμαρχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΜΙΖΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεα ενσταση κατα των εκλογων........Οι μαυροπινακες του σχολειου ηταν ..μαυροι,τα παραβαν ηταν...πληκτικα και οι τυροπιτες στο κυλικειο ηταν κρυες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή