Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εθνικά υπερήφανοι ως "τζαμπατζήδες"

Νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι αδέλφια, που η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, εισήγαγε την ορολογία «τζαμπατζήδες» στο επίσημο λεξιλόγιό μας. Και μας χαροποιεί το γεγονός ότι μετά τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, τη σκυτάλη πλέον παραλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, για να εξαπολύσει μύδρους εναντίον όσων διαμαρτύρονται για τις ληστρικές αυξήσεις στα διόδια από τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους. Πρότασή μας πάντως είναι να καταργηθεί η ονομασία «εθνική οδός» και να αντικατασταθεί από την «Παπαδοπουλική οδό» ή όπως αλλιώς ονομάζεται ο εργολάβος που με τις ευλογίες των κυβερνώντων μας, τσεπώνει το αντίτιμο των διοδίων.

Το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας παράλληλα πως «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται».
 Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, το «δεν πληρώνω» είναι «μία φιλοσοφία που δεν αρμόζει σε μία δημοκρατική κοινωνία και κάθε άλλο παρά προοδευτική και δήθεν αριστερή νοοτροπία είναι» και πως ο καθένας που κάνει αυτές τις κινήσεις είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.
Είπε επίσης πως «η κυβέρνηση δεν έχει να διαπραγματευτεί και δεν συναλλάσσεται με ανθρώπους, που δεν πληρώνουν», ενώ μας είπε και κάτι «κουφό»: «Δεν χρειαζόταν καμία κίνηση του ''δεν πληρώνω'' για να δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα διόδια, εμείς βάλαμε το ζήτημα προτού κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δήθεν κίνημα ανυπακοής, που είναι εκ τους ασφαλούς». Ας μη γίνονταν όλες αυτές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα διόδια, ας μην έβρισκε τέτοια αποδοχή το κίνημα για τα διόδια και θα βλέπαμε τότε εάν θα έβγαζε «κιχ» η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της για το θέμα αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου