Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γκάλοπ-χαστούκι στον δικομματισμό

Μόλις 45% συγκεντρώνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, "σιδέρωσαν" για τα καλά τη χώρα, όλα
αυτά τα χρόνια, φτάνοντάς την στο σημερινό χάλι
Θα πρέπει να «ψαχτούν» καλά οι στυλοβάτες του δικομματισμού και να προβληματιστούν από αυτή τη δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συγκεντρώνουν μόλις 45% στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Θα πρέπει όμως να ψαχτούν και τα άλλα κόμματα, τα λεγόμενα «μικρά» της αντιπολίτευσης, καθώς κανένα από αυτά δεν καρπώνεται την τεράστια φθορά και την απαξίωση που έχουν στα μάτια του λαού τα δύο μεγαλύτερα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας.

Και ναι μεν το ΠΑΣΟΚ, από τη δημοσκόπηση αυτή, καταγράφει προβάδισμα 5,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όμως, όπως είπαμε,  τα ποσοστά των δύο κομμάτων είναι αθροιστικά κάτω από το 50%.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,2% έναντι 20,1% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,9%.
Ποσοστό 2,9% συγκεντρώνει και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων ανέρχεται στο 2,6% και της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι περίπου της τάξης του 30%.
Στην ερώτηση «ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο Πρωθυπουργό», το 37,8% απάντησε τον Γιώργο Παπανδρέου, το 23% τον Αντώνη Σαμαρά και το 39,2% κανέναν από τους δύο.

1 σχόλιο:

  1. Τα ποσοστά δεν είναι μη αναμενόμενά. Αυτό που βλέπω όμως σ αυτές τις εκλογές που θα έρθουν ( όταν έρθουν ) να μην εκλέγεται στη βουλή ΣΥΡΙΖΑ ΔΑ Οικολόγοι Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή