Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Προσερχόμαστε στις κάλπες με φανατισμό και αποφασιστικότητα

Πολλοί συμπολίτες μας, θυμωμένοι βαθειά από τα σκληρά μέτρα που λόγω ΔΝΤ επιβλήθηκαν στη χώρα μας, αγανακτισμένοι από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο ειδικά την τελευταία πεντηκονταετία, εξοργισμένοι από τα όσα βλέπουν να γίνονται γύρω τους, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Λέγοντας μάλιστα ότι θα απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή αν προσέλθουν στις κάλπες, θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.
Πρόκειται για μία βαθειά λαθεμένη αντίληψη, καθώς:

-ΑΠΟΧΗ: Κάθε σκέψη αποχής από αυτές τις εκλογές, ενισχύει αυτούς που έφεραν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας μας, στη σημερινή κατάντια. Συν τοις άλλοις, η αποχή αποτελεί δικαίωση, ιδιαίτερα για τους δύο φαύλους δημάρχους Μηχανιώνας και Θερμαϊκού. Οι οποίοι, όχι μόνο εξακολουθούν να σπαταλούν τα χρήματα των δήμων τους, δηλαδή τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, δηλαδή τα δικά μας χρήματα, για την προσωπική προεκλογική τους προπαγάνδα μέσα από τα δημοτικά έντυπα, αλλά επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων για τα όσα διαδραματίστηκαν στους δύο δήμους την τετραετία που πέρασε. Και να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους.
-ΛΕΥΚΟ  Ή ΑΚΥΡΟ: Κάθε ιδέα για να ριχτεί λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, θα συμβάλλει στη διαιώνιση της κυριαρχίας των κ. Μαυρομάτη και Αλεξανδρή, οι οποίοι με την ανευθυνότητα που επέδειξαν στη διοίκηση των δύο Δήμων, συσσώρευσαν υπέρογκα χρέη που κινδυνεύουν να γίνουν βρόγχος για το νέο Δήμο Θερμαϊκού. Ας θυμηθούμε εδώ:  Πάνω από επτά εκατ. ευρώ το άνοιγμα στη Μηχανιώνα (2.600.000 το πρόστιμο για τις πέργκολες, συν 1.000.000 η κατάχρηση από το ταμείο του Δήμου, συν 1.000.000 τα συσσωρευμένα εδώ και μία πενταετία χρέη στην ΕΥΑΘ, συν 1.950.000 τα χρέη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Άλλα τόσα τα χρεωστούμενα από το Δήμο Θερμαϊκού (μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χρέος άνω των 5,5 εκατ. ευρώ). Και όλα αυτά, χωρίς τα λεγόμενα «κρυφά χρέη».
Δυστυχώς, πολύ σοβαρές δυνάμεις που θα έπρεπε να πρωταγωνιστήσουν σ΄αυτή την εκλογική μάχη με τις ιδέες, τη ζωντάνια, το δυναμισμό και τις προοδευτικές τους απόψεις για τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίμησαν για τους δικούς τους, καθ΄όλα σεβαστούς λόγους, να παραμείνουν αδρανείς. Επειδή όμως η φωνή τους έχει απήχηση στην τοπική κοινωνία, πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουν έγκαιρα θέση.  Ας το πάρουν όλοι είδηση: Με τη συνένωση των τριών δήμων και τη δημιουργία του νέου Δήμου Θερμαϊκού, ξημερώνει μία καινούρια μέρα για την περιοχή μας. Στο χέρι των πολιτών, είναι εάν αυτή η νέα μέρα θα φέρει καταιγίδες και θύελλες ή λιακάδα και ξαστεριά.
Πρέπει λοιπόν όχι μόνο να ψηφίσουμε στις εκλογές, αλλά μετέχοντας ενεργά στο πλάϊ των αληθινά δημοκρατικών και προοδευτικών ψηφοδελτίων, να υψώσουμε στεντόρεια τη φωνή μας: Δεν πάει άλλο! Όχι άλλες χαμένες τετραετίες!! Όχι άλλες τετραετίες χωρίς όραμα. Επιτέλους ο Δήμος Θερμαϊκού μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινος και όχι κουρελόχαρτο στα χέρια των κάθε φορά ανίκανων διοικήσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου