Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αθλιότητες δημάρχων με τα χρήματα των φορολογουμένων


Ένα απίθανο θέαμα, παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Μηχανιώνας, της Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου, βλέποντας  όλη τη μέρα της Πέμπτης 30/9/2010, πολυπληθή συνεργεία του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, να μοιράζουν την επίσημη μηνιαία εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού «ΘΕΑ του Θερμαϊκού» σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα παντού: Σε σπίτια, καταστήματα, στη λαϊκή αγορά, στα καφενεία, στους δρόμους, στις εισόδους των σπιτιών και εκκλησιών, στα γραμματοκιβώτια, στα Σούπερ-μάρκετ.  Ενώ ακόμη και στα κάγκελα των νεκροταφείων της Ν.Μηχανιώνας, είχαν τοποθετηθεί φύλλα της εφημερίδας, ίσως για να πληροφορηθούν οι αποδημήσαντες εις Κύριον συνδημότες το  ανύπαρκτο «μέγα έργο» και τα δήθεν «επιτεύγματα» του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού.

Αυτό που παραξένεψε τους Μηχανιώτες ήταν, τι δουλειά είχε η εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού να διανέμεται μακριά από τα όρια του Δήμου; Όσοι βέβαια την ξεφύλλισαν, κατάλαβαν αμέσως το λόγο, καθώς οι περισσότερες σελίδες της «ΘΕΑΣ» αναφέρονται στο… «έργο» Αλεξανδρή, διανθισμένες με 12 φωτογραφίες του.  Συνεπώς,  δεν πρόκειται για μία ενημερωτική έκδοση, αλλά για ένα καθαρά προπαγανδιστικό προεκλογικό έντυπο, που απ΄ αρχής μέχρι τέλους, διαφημίζει τον κ. Αλεξανδρή, προσπαθώντας να τον εμφανίσει ως «πετυχημένο δήμαρχο», τι στιγμή που ήταν παντελώς απών από τα προβλήματα του τόπου του στην τετραετία που πέρασε.
Φυσικά, γεννιέται και ένα άλλο τεράστιο ερώτημα: Με πιο δικαίωμα ο κ. Αλεξανδρής χρησιμοποιεί την επίσημη εφημερίδα του Δήμου για την προσωπική του προβολή; Γιατί χρεώνει στο δήμο ένα προεκλογικό του έντυπο; Πόσο στοίχισε αυτό; Που βρήκε το δικαίωμα να λειτουργεί τη Δημαρχεία ως τσιφλίκι του; Πως έχει το ηθικό ανάστημα να χρεώνει το Δήμο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προσωπική του προεκλογική προβολή; Τι λένε επ΄ αυτού τα στελέχη του συνδυασμού του και κυρίως οι κ. Στεφανίδης και Κούτουκας που μέχρι χτες κατήγγειλαν δικαιολογημένα τον δήμαρχο Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη ότι κατά άθλιο τρόπο χρησιμοποιεί το περιοδικό του Δήμου για την προσωπική προβολή του; Τι απαντούν τώρα που ο κ. Αλεξανδρής  ενεργεί με την απαράδεκτη μεθοδολογία Μαυρομάτη;
Με την ευκαιρία αυτή, να ρωτήσουμε και κάποια άλλα στελέχη του συνδυασμού Αλεξανδρή για το ίδιο ζήτημα. Κάποια στελέχη που μέχρι χτες το έπαιζαν «σοσιαλιστές», «δημοκράτες», «προοδευτικοί» και οι οποίοι έσπευσαν να συνταχθούν με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς αρχές, στο όνομα του «να γκρεμίσουμε τον φαύλο Μαυρομάτη». Δεν είναι φαύλη και η πολιτική Αλεξανδρή, ή μήπως λέγεται διαφορετικά αυτός που σπαταλάει τη δημοτική περιουσία για προσωπικό του όφελος; Έχει η φαυλότητα μέτρο σύγκρισης και γράδα;  Αυτό είναι το «ήθος», η «διαφάνεια», η «εντιμότητα» που επαγγέλονται ότι θα φέρουν στη διοίκηση του νέου διευρυμένου Δήμου Θερμαϊκού όταν εκλεγούν; Δηλαδή, το δίλλημα για τους δημότες, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι αν θα επιλέξουν μεταξύ των δύο φαύλων;
Και όμως, υπάρχει η απάντηση. Υπάρχει η τρίτη λύση που ακούει στο όνομα Απόστολος Οικονομίδης και στο συνδυασμό του «Μπροστά Μαζί». Τα χρόνια που ήταν δήμαρχος Επανομής, έδωσε με επιτυχία εξετάσεις για το πως γίνεται η έντιμη και διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος, μακριά από φαυλότητες και προσωπικά παιχνίδια εξουσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου