Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι προβοκάτορες και η επίθεση κατά Κ.Χατζηδάκη

Κοινοί προβοκάτορες, είναι αυτοί που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον βουλευτή και τέως υπουργό της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί το λέμε με τόση βεβαιότητα; Μα διότι σήμερα, όλα τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ραδιόφωνα και τα διάφορα sites και blogs, αντί να ασχολούνται με τη μεγαλειώδη χτεσινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και τις τεράστιες μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταπιάνονται αποκλειστικά σχεδόν με την επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη. Βλέποντας έτσι το δέντρο και αποκρύβοντας το δάσος.

Είμαστε από αυτούς που δεν σταμάτησαν εδώ και μήνες τώρα να καταγγέλουν την αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου και της τρόϊκας, την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να επισημαίνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται με την ακολουθούμενη πολιτική η χώρα, να περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση φτώχειας και ένδειας που δημιουργήθηκαν για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, να αναφέρουν τις τεράστιες ευθύνες των κομμάτων και των πολιτικών που οδήγησαν την πατρίδα μας στη σημερινή κατάντια. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τη στοχοποίηση και τον άγριο ξυλοδαρμό κάποιων πολιτικών, υπάρχει τεράστια διαφορά. Πολύ περισσότερο που τα τεράστια σήμερα και εφιαλτικά προβλήματα, τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα επιλυθούν με τραμπουκισμούς και επιθέσεις.
Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων των επαγγελματοβιοτεχνών και των μικρεμπόρων, που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους, να εξανεμίζεται μεγάλο μέρος των συντάξεών και των μισθών τους, να υποβαθμίζονται και να χειροτερεύουν οι συνθήκες απασχόλησης και περίθαλψής τους, να σφραγίζονται τα καταστήματα τους και να χάνονται οι επιχειρήσεις τους, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Η λαϊκή οργή πήρε πλέον τέτοιες διαστάσεις, ώστε έγινε πολύβουο ποτάμι που όχι μόνο δεν γυρίζει πίσω, αλλά παίρνει καθημερινά και νέες διαστάσεις.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όλοι οι πολίτες, έχουν καθήκον και υποχρέωση να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους, να απομονώσουν τους προβοκάτορες και τους τραμπούκους, οι οποίοι αποβλέπουν πάντα στην δυσφήμιση και κατασυκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων, στην παρεμπόδιση των αγώνων των εργαζομένων.
Αλλά και η κυβέρνηση έχει την ύστατη ευκαιρία να διορθώσει την αδιέξοδη και καταστροφική για τον ελληνικό λαό πορεία που ακολουθεί. Γιατί μπορεί μεν, με τα μέτρα που λαμβάνει, να βελτιώνει στα χαρτιά τους οικονομικούς δείκτες. Όμως, όταν έχεις μία χώρα με φτιασιδωμένα ευπαρουσίαστα για τους ξένους στοιχεία, αλλά τους πολίτες της πατρίδας σου να δυστυχούν, να πεινούν και να αφανίζονται, ε, τότε δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι και πολύ περήφανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου