Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Γιατί καθυστερεί η λειτουργία της ενιαίας ΔΕΥΑ Θερμαϊκού;


Γράψαμε αρκετές φορές για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προώθηση εκκρεμών θεμάτων που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού, κι αυτό γιατί η διοίκηση του δήμου  συνεχίζει να βαδίζει με τον… αραμπά, αν και οι δύσκολοι καιροί τους οποίους ζούμε, επιτάσσουν επιτάχυνση των δραστηριοτήτων. Ένα από τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, είναι και αυτό της λειτουργίας ενιαίας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης δήμου Θερμαϊκού.


Όπως είναι γνωστό, η θητεία των διοικήσεων των παλιών δημοτικών επιχειρήσεων που υπήρχαν στους τρεις δήμους Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας, έληξαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τον «Καλλικράτη» στις 31 Μαρτίου. Κι όμως, τρεις μήνες από τότε, οι τρεις δημοτικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν όπως παλιά, οι ίδιες παλιές διοικήσεις παραμένουν στις θέσεις τους και η ενιαία ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, που κανονικά θα έπρεπε να είχε αρχίσει να λειτουργεί από 1ης Απριλίου, βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά.
Βέβαια, ένας από τους λόγους της καθυστέρησης, οφείλεται στο γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης επέστρεψε πίσω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Θερμαϊκού, σχετικά με την ενοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων, για κάποιες λεπτομέρειες που δεν είχαν αποδοθεί σωστά στην απόφαση. Με συνέπεια να χαθεί ένας σχεδόν μήνας εξ αιτίας του γεγονότος αυτού.
Ένας όμως άλλος σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν άρχισε να λειτουργεί η ενιαία ΔΕΥΑΘ και δεν συγκροτήθηκε ακόμη η διοίκηση της, είναι και η συγκρότηση της διοίκησής της, κάτι για το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, δέχεται ισχυρότατες πιέσεις η διοίκηση του δήμου και προσωπικά ο  δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής.
Τέσσερις είναι οι ενδιαφερόμενοι μέχρι στιγμής, όπως μαθαίνουμε, για τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΘ. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας,  Κώστα Τροκάνα, Κυριακή Καζουλίδου, Γιάννη Τσακμάκα και Χρήστο Βογιατζή. Και ο πονοκέφαλος του δημάρχου, βρίσκεται στο πρόσωπο που θα επιλεγεί, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται, παίρνουν πολλές φορές και τοπικιστικό χαρακτήρα, στη λογική ότι «δόθηκαν μέχρι τώρα περισσότερες θέσεις στο ένα ή το άλλο δημοτικό διαμέρισμα και αγνοήθηκε το τρίτο».
Ευχής έργο είναι να προχωρήσει γρήγορα τόσο η έναρξη λειτουργίας της ενιαίας ΔΕΥΑ Θερμαϊκού αλλά και να τοποθετηθεί αμέσως η διοίκησή της, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, που ίσως επιδεινωθούν με την έλευση του καλοκαιριού και τον επιπλέον κόσμο που θα συρρεύσει στην περιοχή από παραθεριστές και τουρίστες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου