Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Με επιτυχία άρχισαν και συνεχίζονται τα "24α Αργύρια" στην Επανομή

Πλήθος κόσμου, παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου, παρά το ασυνήθιστο για την εποχή τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, την έναρξη των εκδηλώσεων των φετινών «24ων  Αργύριων, που οργανώνει η δημοτική κοινότητα Επανομής του δήμου Θερμαϊκού.
Το παρόν στην εναρκτήρια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Επανομής, έδωσαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Στεφανίδης, οι αντιδήμαρχοι διοικητικών και οικονομικών Κωστής Κούτουκας, Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Βασιλειάδης, Πολεοδομίας και αρχιτεκτονικού Γιάννης Βογιατζής, Καθαριότητος και περιβάλλοντος Κώστας Βογιατζής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Νέα Πορεία» Γιάννης Μαυρομάτης και «Μπροστά Μαζί» Απόστολος Οικονομίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τσαμασλής, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Κηρύσσοντας την έναρξη των πενθήμερων εκδηλώσεων των «24ων Αργύριων», ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, ο δήμος στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει τα «Αργύρια». Ενώ παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί με την ίδια φροντίδα και το ίδιο ενδιαφέρον να αγκαλιάσει και τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του νέου δήμου.
«Παίρνω μέρος για πρώτη φορά με την ιδιότητα του δημάρχου στα «Αργύρια», σε αυτή την τόσο σημαντική πολιτιστική εκδήλωση. Και αυτό που θέλω να σας υποσχεθώ, είναι ότι προσπαθώ να είμαι δίκαιος με όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, χωρίς διακρίσεις και ιδιαίτερες προτιμήσεις», ανέφερε ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Επανομής, Αντώνης Καζάκης, κάνοντας αναδρομή στην 24χρονη πορεία των «Αργύριων» παρατήρησε ότι είναι ξεχωριστές οι φετινές εκδηλώσεις, ενώ η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Επανομής, κυρία Χρυσούλα Σκορδίτη, χάρισε στον δήμαρχο Θερμαϊκού ένα εικόνισμα του Αγίου Αργυρίου του Επανομίτη.
Ακολούθησαν χορευτικά συγκροτήματα από το τμήμα ενηλίκων του ιερού ναού Αγίου Αργυρίου Επανομής καιθ από τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγ. Αθανασίου, Νέας Καλλικράτειας, Βασιλικών και Επανομής.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή με τη διοργάνωση το πρωί λούνα πάρκ στον πεζόδρομο της Επανομής και ποδηλατικού αγώνα και το βράδυ, αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων παραδοσιακών χορών με τίτλο «Επανομίτικο Πολιτιστικό Αντάμωμα» και τη συμμετοχή 15 χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των δημοτών στον πεζόδρομο της Επανομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου