Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ζοφερό το μέλλον της ενημέρωσης

Ζοφερό, διαγράφεται το μέλλον της ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο χώρος του τύπου και γενικότερα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή μας γνωρίζουν με την μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες, ήρθαν δύο κακές ειδήσεις: Το κλείσιμο του γραφείου Αθηνών του «Αγγελιοφόρου» και η διακοπή έκδοσης της εφημερίδας «Καρφίτσα» που εκδίδονταν εδώ στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά:
«Λουκέτο» στο γραφείο Αθηνών ανακοίνωσε τη Δευτέρα στους εργαζομένους της η διοίκηση της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε.», που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», συμφερόντων κ.κ. Μπακατσέλου, Ψυχάρη και Μπόμπολα, μετά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 40 άτομα που είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων που είχε προηγηθεί λίγους μήνες πριν.
Προς το παρόν - όπως επισημάνθηκε - οι εξωτερικοί συνεργάτες από Αθήνα διατηρούνται, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία ότι το επόμενο βήμα θα είναι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου.
«Αυλαία» και για την free press εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «ΚΑΡΦΙΤΣΑ», η οποία επίσης δεν μπόρεσε να αντέξει τις συνέπειες της κρίσης μια και οι στρόφιγγες της διαφημιστικής αγοράς έχουν κλείσει για τα καλά.
Σε μία προσπάθεια να αντέξει στην επερχόμενη λαίλαπα, η συγκεκριμένη εφημερίδα  πριν λίγους μήνες, από καθημερινή εφημερίδα, που κυκλοφορούσε από Τρίτη έως Σάββατο, έγινε εβδομαδιαία και κυκλοφορούσε μόνο το Σάββατο. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να αντέξει ούτε την εβδομαδιαία έκδοση και έτσι από αυτό το περασμένο Σάββατο αποτελεί παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι ένα – ένα όλα τα Free έντυπα της πόλης έκλεισαν, και από εκεί που σε κάθε γωνιά και σε κάθε πεζοδρόμιο είχαν «ξεφυτρώσει» σταντ όπου διανέμονταν δωρεάν εφημερίδες τώρα έμειναν μόνο τα σταντ –όσα βέβαια άφησαν τα συνεργεία του δήμου. Το λυπηρό είναι ότι αρκετοί εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, ειδικά για τον χώρο της δημοσιογραφίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου