Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μας ζάλισαν τα τηλεοπτικά κανάλια με τον πριγκιπικό γάμο στην Αγγλία


Είναι τουλάχιστον πρόκληση σε αυτή την εποχή της σκληρής λιτότητας που περνάει ο ελληνικός λαός, με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε απόγνωση, με χιλιάδες άλλους να αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της πείνας και της ανέχειας και εκατομμύρια συμπατριωτών, κυρίως οι νέοι μας να βλέπουν μαύρο το μέλλον, κάποια μέσα ενημέρωσης, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες αλλά και site, να ασχολούνται με τον πριγκιπικό γάμο στην Αγγλία και τη χλιδή των «γαλαζοαίματων» και των συνδαιτυμόνων τους.

Και άντε, τους Βρετανούς ας πούμε, μπορεί να τους ενδιαφέρει ο γάμος, άλλους από περιέργεια και άλλους από ... μαζοχισμό. Εμάς όμως τους Έλληνες; Τι φταίμε και σήμερα, πρωί Παρασκευής, βομβαρδιζόμαστε με απευθείας συνδέσεις από όλα, μα όλα τα ιδιωτικά κανάλια; Τέτοια ξεφτίλα; Και ευτυχώς στο χορό αυτό δεν μπήκαν τα τρία κρατικά κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΡΤ3.
Αντιγράφουμε από το site ενός μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου θα μεταδίδει… ολημερίς το γάμο:
«Ακολουθεί το πρόγραμμα της 29ης Απριλίου, ημέρας του γάμου. 
- 07:15: Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φτάνουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, στο ιστορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
- 09:15: Η Μπέντλεϊ του πρίγκιπα Γουίλιαμ φτάνει στο αββαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος του Χάρι. 
- 09:20: Οι εστεμμένοι παίρνουν τις θέσεις τους στο αββαείο. Ακολουθεί επτά λεπτά αργότερα η μητέρα της νύφης (όχι, δεν λέει τι ώρα θα φτάσει ο προσωπικός της κομμωτής και η μανικιουρίστα της) . 
- 09:30: Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φτάνουν στο Γουέστμινστερ και στις 09:42 είναι η σειρά του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του Καμίλα. 
- 09:51: Η Κέιτ Μίντλετον αναχωρεί από την βασιλική σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου Goring, όπου πέρασε τη νύχτα με τους δικούς της, 800 μέτρα από το Μπάκιγχαμ, και φτάνει στο αββαείο με Ρολς Ρόις. 
- 10:00: η νύφη μπαίνει στο αββαείο μαζί με τον πατέρα της Μάικλ. 
- 11:15: η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται και το ζευγάρι αναχωρεί για το Μπάκιγχαμ με άμαξα.
- 12:30: Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ παρακολουθούν από το μπαλκόνι αεροπορική επίδειξη.
- Απόγευμα: Οι νιόπαντροι αποσύρονται στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς». 
Αυτά για το πρόγραμμα του γάμου. Κι εμείς έχουμε φαγούρα ολημερίς για το ποιοι θα συνοδεύουν τον Γουίλιαμ, εάν θα είναι η Καμίλα στο γάμο και εάν οι νεόνυμφοι θα παρακολουθήσουν την αεροπορική επίδειξη. Χε…..με που λέει και ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου