Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

KTC: Ένας θαυμάσιος χώρος για τέννις λειτουργεί στη Μηχανιώνα

Έναν πολύ όμορφο χώρο για άθληση, ψυχαγωγία και πολύ τέννις, απέκτησε η Νέα Μηχανιώνα αλλά και η ευρύτερη περιοχή: Πρόκειται για το "ΚΑΨΑΛΑΣ TENNIS CLUB" (KTC) τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου 2011.
Το ΚΤC  βρίσκεται στον Δήμο Θερμαικού στην θέση ΕΠΤΑΡΙΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Μηχανιώνας, στον δρόμο του Αγγελοχωρίου. Οι εγκαταστάσεις, αποτελούνται από δύο γήπεδα τέννις χωμάτινα, ολυμπιακών διαστάσεων. Το κάθε  γήπεδο είναι διαστάσεων 36,57 X 18,29μ, έχοντας ένα περιθώριο 6 μέτρων πίσω από την τελική γραμμή (baseline).  Το ειδικό χώμα των γηπέδων, καθώς και όλη η κατασκευή του (υπόστρωμα), βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών ώστε οι αθλητές δεν επιβαρύνουν τόσο το σώμα τους και ως αποτέλεσμα έχουν λιγότερους τραυματισμούς. Για αυτό τα χωμάτινα γήπεδα είναι ιδανικά για αθλητές όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων. Καθώς τόσο οι αρχάριοι όσο και οι επαγγελματίες παίχτες μπορούν να αθληθούν χωρίς τον κίνδυνο που προκύπτει από ένα «σκληρό» γήπεδο.



Τα γήπεδα διαθέτουν αποδυτήρια που επιτρέπουν τους αθλητές να αλλάξουν, να κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό και να αφήσουν με ασφάλεια τα πράγματά τους σε ένα προστατευμένο χώρο. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει μεγάλος χώρος parking, για την ευκολία των αθλούμενων, μικρός παιδότοπος και τοίχος προπόνησης. Επιπρόσθετα, υπάρχει πολύ μεγάλος χώρος (4 στρέμματα) για την προθέρμανση ή αποθεραπεία των αθλητών, κατάλληλα διαμορφωμένος για αυτόν τον σκοπό.
Το τεννις club είναι ένας χώρος συνάντησης, ένας χώρος που φέρνει σε επαφή ανθρώπους που ασχολούνται και αγαπάνε το τέννις.
Κάθε Κυριακή πρωί από τις 9 έως τις 11, γίνονται δωρεάν μαθήματα τέννις για όλες τις ηλικίες για τμήματα αρχαρίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν τηλέφωνο στο 6931tennis (6931 836647) και να δηλώσουν συμμετοχή, κάνοντας κράτηση για τις διαθέσιμες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου