Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τσαίρια, αποχέτευση Επανομής, Βοήθεια στο Σπίτι, Παρέλαση

Μερικά από τα θέματα που συζήτησε το Δ.Σ. Θερμαϊκού
Εκτός από τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θερμαϊκού, για την οποία υπήρξε εκτενής ανάρτησή μας, αρκετά άλλα θέματα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τρίτης. Μερικά από αυτά παρουσίαζαν περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρον. Τα αναφέρουμε εν συντομία για τη δική σας ενημέρωση:
-Αποχέτευση Επανομής: Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μπαλασά, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τη ματαίωση της δημοπρασίας σχετικά με τη Β΄φάση της αποχέτευσης της Επανομής, λόγω της απεργίας των εργοληπτών δημοσίων έργων και στάθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να γίνει κατ΄εξαίρεση η δημοπρασία αλλά και στην αρνητική απάντηση που πήρε. Δεδομένου ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη όλο το έργο να ολοκληρωθεί έως 31-12-2011, ο δήμαρχος ανέφερε ότι συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης του έργου και μόλις υπάρξει κάποιο «φως στο τούνελ», τότε θα ενημερώσει τους κατοίκους της Επανομής.

-Συνεδριάσεις Δ.Σ.: Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκος Στεφανίδης, ήδη άρχισε δοκιμαστική ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω ίντερνετ, θα καταβληθεί δε προσπάθεια σύντομα να υπάρχει και αντίστοιχη τηλεοπτική μετάδοση. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει και αναμόρφωση του site του δήμου Θερμαϊκού.

-Βοήθεια στο σπίτι:  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε στο Σώμα ο δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Μισαλέμης, με τα κριτήρια που τέθηκαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» (εισόδημα έως 5.000 ευρώ το χρόνο, προτεραιότητα σε όσους ζουν μόνοι και όσους δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν), από τους 100 υπερήλικες που εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα στην Περαία, απέμειναν μόνο 7.

-Τσαίρια και παράνομες χωματερές: Σχετικά με την ρίψη απορριμμάτων, κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων στην περιοχή Τσαϊρια της Περαίας , ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βογιατζής ανέφερε ότι πρόκειται σύντομα ο δήμος να προμηθευτεί έναν σπαστήρα, που θα τοποθετηθεί στη θέση «τριεθνές» προκειμένου να πολτοποιεί τα ογκώδη αντικείμενα. Ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλου του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των δημοτών για την εξάλειψη των παράνομων χωματερών που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές του δήμου, πολύ περισσότερο που από τον Ιούνιο και μετά ο δήμος θα πρέπει να πληρώνει πρόστιμο 42.000 ευρώ τον μήνα για κάθε παράνομη χωματερή.  Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Θέμη Ασθενίδη εάν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε παρανομούντες, ο δήμαρχος κ. Ι.Αλεξανδρής ανακοίνωσε ότι σε τρία άτομα που εντοπίστηκλαν να πετούν ογκώδη αντικείμενα, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα.

-Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μετά από παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου Παν.Μήλιου ότι δεν υπήρχε μεγαφωνική εγκατάσταση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Περαία, κι έτσι οι μαθητές που παρέλασαν δεν μπορούσαν να συντονίσουν το βηματισμό τους, αλλά και ότι «δεν υπήρξε σεβασμός στους θεσμούς», καθώς δεν δόθηκαν στεφάνια για να καταθέσουν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ν.Επιβατών και ο Λιμενάρχης της Μηχανιώνας, υπήρξε σκληρή η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Κ.Κούτουκα. «Όταν δεν έχουμε λεφτά για να βάλουμε πετρέλαιο στα σχολεία, δεν μπορούμε να τα ξοδεύουμε σε μεγαλοπρέπειες», είπε.  Ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κ.Στεφανίδης υπενθύμισε την απόφαση που είχε ληφθεί στο προηγούμενο συμβούλιο να κατατεθεί ένα μόνο στεφάνι του δήμου σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Τέλος ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής παρεμβαίνοντας παρατήρησε ότι εάν τοποθετούνταν μεγαφωνική εγκατάσταση στην Περαία, τότε θα έπρεπε να υπάρξει ανάλογη εγκατάσταση και στις άλλες παρελάσεις της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Μεσημερίου. «Αυτό επιτάσσει η ισότητα μεταξύ όλων των δημοτικών διαμερισμάτων», επισήμανε ο δήμαρχος. Για ολοκληρώσει λέγοντας ότι η απόδοση τιμής στους ήρωες της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, δεν μετριέται από τον αριθμό των στεφανιών που θα κατατεθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου