Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ


Συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, υπό τη σκιά της συντριβής του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου. Σε δηλώσεις του εν όψει της συνάντησης ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συνάντηση δείγμα της στήριξης που η Γερμανία παρέχει στην Ελλάδα.
«Η συνάντηση δείχνει ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει ρητά όλα όσα με θάρρος κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στο δύσκολο δρόμο που διανύει μαζί με τον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνάντησης ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι «θα συζητηθεί και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, για την οποία εκφράζεται μεγάλη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η οποία από την πλευρά της αναλαμβάνει μεγάλες προσπάθειες για να ελευθερωθεί από τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε».
Πάντως, τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν ειδικά ως προς το θέμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων από την Ελλάδα.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του ανεπίσημου Συμβουλίου της ΕΕ στις 11 Μαρτίου: «Υπάρχει δουλειά να γίνει μέχρι τότε αναφορικά με τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από το 2013, για ζητήματα σχετικά με το σημερινό Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ και για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που αποτελεί πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν θα τεθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, επεσήμανε ότι μια κατ΄ αρχήν απόφαση για την επιμήκυνση υπάρχει και στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής και πρόσθεσε ότι αυτή την απόφαση η κυβέρνηση θέλει να τη διευρύνει και να είναι προς όφελος της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου