Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Λουτρό αίματος στη Λιβύη


Λουτρό αίματος στη Λιβύη, καθώς οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.000, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι. Την ίδια ώρα, η εξέγερση του λαού της Λιβύης κατά του επί 42 χρόνια ηγέτη της, Μουαμάρ Καντάφι, παίρνει διαρκώς και μεγαλύτερες διαστάσεις.  

Ο Καντάφι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την εξουσία ούτε από τη χώρα και απείλησε ότι θα φέρει εκατομμύρια οπαδούς του από την έρημο για να κυνηγήσει τους επαναστάτες «από σπίτι σε σπίτι», όπως είπε.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε ότι «δεν έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της εξέγερσης στη Λιβύη» για να προσθέσει: «Πάντως πιστεύουμε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 1000», συμπλήρωσε ο Φρατίνι, του οποίου η χώρα και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, έχει ις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τη Λιβύη του Καντάφι.
Την ίδια ώρα από το Παρίσι έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκόζι απείλησε τον Καντάφι με σκληρές κυρώσεις, αν δεν σταματήσει το αιματοκύλισμα του λαού του.
Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της κυβέρνησης Καντάφι, ο Λίβυος υπουργός εσωτερικών Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές, υπέβαλλε την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του Καντάφι απέναντι στον λαό του. Παράλληλα, έθεσε τον εαυτό του στο πλευρό των διαδηλωτών και ζήτησε από τον στρατό της Λιβύης να ακολουθήσει το λαό στα δίκαια αιτήματά του.
«Ανακοινώνω την παραίτησή μου από όλα τα καθήκοντά μου και καλώ τον στρατό να ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην, πλέον, υπουργός εσωτερικών της Λιβύης εμφανίστηκε σε ένα ερασιτεχνικό video που προβλήθηκε από το Al Jazeera και στο οποίο παρουσιαζόταν να κάθεται σε ένα τραπέζι διαβάζοντας την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου