Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η .... ταφόπλακα !!

Ευτυχώς που συμβαίνουν και ευτράπελα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, κι έτσι κάποιες στιγμές πέφτουν οι τόνοι και μπορούν όλοι, ξεχνώντας την κούραση της ημέρας, αλλά και τις στιγμές έντασης και οξύτητας που προηγήθηκαν, να γελάσουν με την καρδιά τους.

Συζητούνταν λοιπόν το βράδυ της Τρίτης στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα που έφερε η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, για να πληρωθεί ένα τιμολόγιο αξίας 500 ευρώ σε προμηθευτή, για τη δεξίωση που οργάνωσε στις 23 Δεκεμβρίου 2010, λίγες μέρες πριν αποχαιρετίσει το δημαρχιακό αξίωμα ο τέως δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Γιάννης Μαυρομάτης στα εγκαίνια του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Μηχανιώνας.
Η άποψη της διοίκησης του Δήμου ήταν αρνητική, λέγοντας ότι δεν πρέπει να εγκριθεί αυτό το ποσό για «κεράσματα» σήμερα, δύο μήνες μετά, καθώς αυτό θα συνιστούσε μία παράνομη ενέργεια και σε περίπτωση έγκρισης του ποσού, θα το απέρριπτε ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και εν πάση περιπτώσει, όπως είπε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαζαρίδης, εάν ήθελε ο κ. Μαυρομάτης, ας το περνούσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μηχανιώνας, που πραγματοποίησε τις μέρες των εγκαινίων του γυμναστηρίου και όπου ενέκρινε και ένα  κονδύλιο ύψους 3.406,64 για γεύματα και 760 ευρώ για καφέδες.
Στο σημείο αυτό, αντέδρασε έντονα η παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», θεωρώντας ότι για παραταξιακούς λόγους γίνεται η απόρριψη της δαπάνης των 500 ευρώ. Οπότε το λόγο πήρε ένας από τους συμβούλους της παράταξης Μαυρομάτη και απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου είπε:
-Δηλαδή τι θέλατε. Να μην κάνει το γυμναστήριο ο Μαυρομάτης; Να μην το εγκαινιάσει πριν φύγει;
Και εν τη ρύμη του λόγου του, πρόσθεσε:
-Έκανε ένα μεγάλο έργο ο Μαυρομάτης και ήθελε να βάλει την ταφόπλακά του πριν φύγει!!
Φυσικά, το τι έγινε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τα γέλια όλων των παριστάμενων, δεν λέγεται. 

1 σχόλιο:

  1. ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΓΛΩΣΣΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.[ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή