Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τα σοβαρά προβλήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του. Γιαυτό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής με επιστολή του στο δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή ζητά την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυσή τους.
Ένα από τα πρώτα θέματα που θέτει ο σύλλογος, είναι η άμεση οικονομική κάλυψη της απαραίτητης συντήρησης του σχολείου που συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
1. τοποθέτηση στεγανοποίησης στην οροφή του κυρίως κτιρίου καθώς πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει.
2. επισκευή και βάψιμο της εξωτερικής τοιχοποιίας καθώς αυτό συνέβη τελευταία φορά πριν 20 χρόνια με αποτέλεσμα σοβάδες να πέφτουν στον αύλιο χώρο με κίνδυνο να τραυματιστούν παιδιά.
3. προμήθεια και τοποθέτηση 2 air conditions στα νεοαποκτηθέντα – με πρωτοβουλία του συλλόγου – κοντέινερς ώστε αυτά να γίνουν λειτουργικά.
4. παρουσία σχολικού τροχονόμου τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών απ’ το σχολείο καθώς και κατασκευή σήμανσης στις εισόδους του σχολείου όπως προβλέπεται από το νόμο.
5. αντικατάσταση του καυστήρα στο παλιό παραδοσιακό κτίριο.
Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής ζητά την άμεση κατεδάφιση του πολεοδομικά παράνομου και εκπαιδευτικά ακατάλληλου παραρτήματος στο πίσω μέρος του κυρίως κτιρίου, το οποίο εδώ και χρόνια επισφαλώς στεγάζει 4 σχολικές τάξεις. Το συγκεκριμένο κτίριο δεν φέρει άδεια πολεοδομίας και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των μαθητών (κίνδυνος κατάρρευσης και με ένα μικρό σεισμό, πτώση σοβάδων στα κεφάλια των παιδιών, ρωγμές στο σύνολο της εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιίας, πλημμύρα ακόμα και με μέτρια βροχόπτωση, αδυναμία θέρμανσης και μόνωσης). Ο καυστήρας που υπάρχει σ’ αυτό προκαλεί αφόρητη δυσοσμία που καθιστά δύσκολη τη σχολική λειτουργία στις παρακείμενες αίθουσες διδασκαλίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο φέτος, το παραπάνω σχολικό παράρτημα, εκκενώθηκε για 2 εβδομάδες με τις ανάλογες για την κοινωνία του σχολείου συνέπειες.
Καταλήγοντας ο σύλλογος ζητά την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στη θέση του παραπάνω αφού οι πληθυσμιακές ανάγκες της περιοχής το απαιτούν. Προσκαλεί δε τον δήμαρχο να επισκεφθεί το σχολείο για να επιβεβαιώσει “ιδίοις όμμασι” την κατάσταση που επικρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου