Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Να πέσουν οι τόνοι στο Δήμο Θερμαϊκού


Σε κλίμα οξύτητας και έντασης, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να πορεύεται το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς ορισμένοι σύμβουλοι, με πρώτο και καλύτερο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη συνεχίζουν την τακτική αμφισβήτησης της δημοτικής αρχής, σε όποιο θέμα κι αν προταθεί για συζήτηση.

Τα πνεύματα «άναψαν»  από την αρχή ακόμη της συνεδρίασης, το βράδυ της Τρίτης, όταν ο κ. Μαυρομάτης  πήρε το λόγο για να παρατηρήσει ότι από τη στιγμή που υπήρχαν 42 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων τα δύο σοβαρά, όπως η εκλογή του Συνηγόρου του Δημότη και ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, θα έπρεπε η συνεδρίαση να γίνει νωρίτερα και με λιγότερα θέματα. Και στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της διοίκησης του Δήμου, λέγοντας ότι εκλέχθηκε με μόλις 33% των ψήφων και με διαφορά 1,5 μονάδας, γιαυτό θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική, γεγονός που πυροδότησε ένα κλίμα έντασης και έντονων αντιδράσεων από τους συμβούλους της συμπολίτευσης. Ενώ ο πάντα ήρεμος επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» κ. Γρηγόρης Παραδείσης, παρεμβαίνοντας έκανε λόγο για κάποιους που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις όχι στο δημοτικό συμβούλιο αλλά στο ακροατήριο.
Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο για την απόρριψη από το Πρωτοδικείο της ένστασης Μαυρομάτη κατά του κύρους των εκλογών, στηλίτευσε την τακτική του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας ο οποίος, όπως είπε «αφού δεν κατάφερε να πάρει με το μέρος του τη λαϊκή βούληση προσέφυγε στα δικαστήρια». Και αναφερόμενος σε κάποιες κινήσεις του κ. Μαυρομάτη για τη συνέχιση των δικαστικών του αγώνων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρατήρησε ότι «ο Δήμος μας έχει ανάγκη όλους να δουλέψουμε για να πάει μπροστά ο τόπος και όχι να σπαταλάμε τις ώρες μας τρέχοντας κάθε δυο και τρεις  στα δικαστήρια».
Ο κ. Αλεξανδρής κατέληξε λέγοντας: «Κάντε την αυτοκριτική σας και ελάτε να δουλέψουμε όλοι μαζί. Εάν συνεχίσετε τους δικαστικούς αγώνες θα σημάνει αυτό ότι όπως δεν ξέρετε να χάνετε, δεν ξέρετε και να κερδίζετε».
Στο ίδιο κλίμα οξύτητας, διεξήχθη αργότερα η συζήτηση  και σε αρκετά άλλα θέματα, με τον δήμαρχο Θερμαϊκού να παρατηρεί σε κάποια στιγμή, όταν και πάλι είχαν ανέβει οι τόνοι στη συζήτηση για τα σκουπίδια ότι «θα πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή», καλώντας τον κ. Μαυρομάτη αλλά και τους συμβούλους της δικής του παράταξης «να αφήσουν στην άκρη αυτά που έγιναν χτες και να δουν όλοι μαζί το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου