Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Θα γίνει ΕΔΕ στην ΕΡΤ και για τους άλλους αγώνες;


Μας χαροποιεί η είδηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπης Ταγματάρχης, διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) αναφορικά με τη μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το απόγευμα του Σαββάτου και τα όσα ακούστηκαν στον «αέρα» από τους παρουσιαστές της αναμέτρησης.  Περιμένουμε όμως να δούμε την ίδια ευαισθησία για τις αθλητικές εκπομπές και την τηλεοπτική μετάδοση από την κρατική τηλεόραση των αγώνων των ομάδων του άλλοτε ΠΟΚ και με τις άλλες «εκτός τειχών» ελληνικές ομάδες. Καθώς εκεί συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα και υπάρχει εμφανής μεροληπτική στάση υπέρ των δύο «αιωνίων».
Επίσης, περιμένουμε να δούμε την αντίδραση και της ΕΣΗΕΑ στις τηλεοπτικές μεταδόσεις και τις αθλητικές εκπομπές και των ιδιωτικών καναλιών, όπου κι εκεί η μεροληψία υπέρ των λεγόμενων «μεγάλων» του ποδοσφαίρου, πάει σύννεφο.
Την εξήγηση του γιατί υπάρχει αυτή η μεροληψία, τη βρήκαμε στην είδηση της παραίτησης από το ΔΣ του ΣΚΑΙ, του Γιάννη Βρέντζου, στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όπως μάθαμε, είναι και μέτοχος κατά περίπου 20% και στον ΣΚΑΙ. Η δυσαρέσκεια προκλήθηκε από τον τρόπο που παρουσίασε το δελτίο του σταθμού τα γεγονότα που συνέβησαν στο φαληρικό στάδιο, με σχολιασμούς τύπου: όργιο διαιτησίας και αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος του Παναθηναϊκού. Μάλιστα στο δελτίο παρενέβη και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος -ο πρώην της ΕΡΤ- ο οποίος μίλησε για στημένα παιχνίδια.
Ο τρόπος πάντως που παρουσίασαν τα κανάλια όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, ανέδειξε για μια ακόμα φορά στον υποψιασμένο τηλεθεατή, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που "ενώνουν" κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης με τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.
 
Η ΕΔΕ στην ΕΡΤ
Σχετικά με την ΕΔΕ στην ΕΡΤ, το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 48ωρών., ο κ. Ταγματάρχης είπε ότι, «ο ρόλος της ΕΡΤ δεν είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ο ρόλος της ΕΡΤ δεν είναι να αναδεικνύει ασχήμιες και ύβρεις, ο ρόλος της ΕΡΤ είναι να συμβάλλει στην εκτόνωση του επικίνδυνου κλίματος το οποίο προφανώς δε δημιούργησε η ίδια».
Διεμήνυσε ακόμη «πως η ΕΡΤρέπει να είναι ο "σάκος του μποξ" που πάνω της εκτονώνεται ένα σύστημα, που χρόνια τώρα λειτουργεί με λάθος τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου