Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τι θα γίνει με όσους παραπλάνησαν την κοινή γνώμη;


Όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες, 82 στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραπέμπονται στο πειθαρχικό του κόμματος επειδή «αποδεδειγμένα συμμετείχαν ή στήριξαν αντίπαλους συνδυασμούς κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές». Από τα στελέχη αυτά, που δεν προσδιορίζεται ο τόπος κατοικίας τους, χάνουν την κομματική τους ιδιότητα 59 μέλη Συντονιστικών Επιτροπών, 21 μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και 2 μέλη Περιφερειακών Επιτροπών.
 Στον κατάλογο που εστάλη στην Επιτροπή Καταστατικού περιλαμβάνονται και 86 απλά μέλη, εναντίον των οποίων όμως δεν αναμένεται να κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή.
Για το θέμα αυτό, ο γραμματέας της ΝΕ Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κ.Παντελής  Κουκουλεκίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» είπε «ότι πρόκειται για μια διαδικασία σε εξέλιξη, ενώ άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για τυπική διαδικασία».
Πάντως η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν διευκρίνισε αν θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό και τα στελέχη εκείνα των Συντονιστικών, των Νομαρχιακών, των Περιφερειακών και των Τοπικών Επιτροπών που με τις επιλογές συγκεκριμένων υποψηφίων, αφενός μεν έβλαψαν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και ζημίωσαν τους δημότες των δήμων στους οποίους έθεταν υποψηφιότητα και αφετέρου συνέβαλαν στην κραυγαλέα παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Πολύ περισσότεροι που ορισμένοι εκ των υποψηφίων αυτών, - οι οποίοι αν και δήλωναν «ανεξάρτητοι», υποστηρίχθηκαν σκανδαλωδώς από τις Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ- είχαν σοβαρές εκκρεμείς οικονομικές, πειθαρχικές και δικαστικές υποθέσεις εις βάρος τους. Και η αποκάλυψη των πραγματικών στοιχείων των υποθέσεων αυτών (να μην λέμε τώρα ονόματα, τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια), έστειλε στο ναδίρ την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου