Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Γενική απεργία: Νεκρώνουν τα πάντα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου


«Κατεβάζει ρολά» όλη η χώρα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, καθώς η γενική απεργία που προκήρυξαν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να δοθεί ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόϊκας κατά των εργαζομένων, αναμένεται να έχει πρωτοφανή συμμετοχή, αλλά και να αποτελέσει νέα αφετηρία αντίστασης στην κατάργηση των δικαιωμάτων τα οποία κατέκτησαν τα τελευταία 50 χρόνια οι εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά θα κλείσουν τα καταστήματά τους την ίδια μέρα και οι έμποροι σε όλη τη χώρα!

Μετά την καταστρεπτική, όπως αποδεικνύεται, αποδοχή του Μνημονίου, που οδήγησε σε δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων, αλλά και σε πλήρη απορύθμιση τα εργασιακά δικαιώματα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί χωρίς την παραμικρή αντίσταση τη συνταγματοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της διαιώνισης της λιτότητας (αποσύνδεση αυξήσεων από τον πληθωρισμό, τυπική κατάργηση των συμβάσεων), τη διαγραφή των εργασιακών δικαιωμάτων που διαμορφώνουν το "καταρρέον" ευρωπαϊκό μοντέλο, αλλά και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας, οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργανώνουν Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη 2011, στις 11.00 π.μ., με θέμα «Γενική Απεργία – Τετάρτη 23/2/2011 – διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων».
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32).

Ο εμπορικός κόσμος
Αντιδρώντας στην καταβαράθρωση του εμπορικού κόσμου, που οδηγεί σε χιλιάδες καθημερινά «λουκέτα», η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αποφάσισε να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου  τριήμερο κινητοποιήσεων με διάφορες δράσεις ενημέρωσης αλλά και διαμαρτυρίας, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23/2, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Οι δημοσιογράφοι
Καθολική, αναμένεται ότι θα είναι η συμμετοχή στην απεργία και των δημοσιογράφων, που πλήττονται άγρια από την κρίση και τα μέτρα λιτότητας, καθώς η ανεργία στον κλάδο πήρε εφιαλτικές διαστάσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με ανακοίνωση, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΕνώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2011.  
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ «μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα ζητούμε:
1.    Να υπογραφούν άμεσα ΣΣΕ και να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο που αποσκοπεί στην αποδόμησή τους.
  1. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
  2. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και κάθε άλλη μορφή ελαστικής απασχόλησης.
  3. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου