Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δραματική η κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου Θερμαϊκού

Σε απελπιστική οικονομικά κατάσταση, βρίσκεται ο νέος Δήμος Θερμαϊκού, εξαιτίας των χρεών που κληρονόμησε από τους τρεις προϋπάρχοντες του "Καλλικράτη" δήμους (Mηχανιώνας, Επανομής και Θερμαϊκού), όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Κωστής Κούτουκας.

Κ.Κούτουκας
O κ. Κούτουκας ανέφερε ότι το ακριβές μέγεθος και η σοβαρότητα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης του Δήμου, θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί η διενεργούμενη απογραφή. Υποσχέθηκε δε ότι σε κάθε περίπτωση, θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου η απογραφή να έχει τελειώσει αν όχι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, στις 10 Μαρτίου το αργότερο.
Απ. Οικονομίδης
Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ο τέως δήμαρχος Επανομής και δημοτικός σύμβουλος, κ.Απόστολος Οικονομίδης, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των οικονομικών του δήμου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο «καθώς πολλά λέγονται και γράφονται για την οικονομική κατάσταση του πρώην δήμου Επανομής ανεύθυνα και έξω από κάθε δεοντολογία». Την ίδια ενημέρωση, ζήτησε και για την κατάσταση του προσωπικού. Για να προσθέσει ότι ο ίδιος, ακόμη από τις 15 Νοεμβρίου, έθεσε στη διάθεση της διοίκησης του νέου δήμου όλα τα στοιχεία που υπήρχαν για τα οικονομικά και το προσωπικό του άλλοτε δήμου Επανομής.
Το ίδιο αίτημα, έθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μπαλασάς «επειδή ακούγονται και λέγονται πολλά», όπως είπε. Προσθέτοντας μάλιστα ότι πρέπει να παρασχεθούν στοιχεία και για τις δανειακές υποχρεώσεις των τριών πρώην δήμων (Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής), τα τοκοχρεωλύσια κ.α. Τέλος ζήτησε να γίνει το δυνατόν συντομότερα η συγκέντρωση των κατοίκων της Επανομής, προκειμένου να ενημερωθούν από τη διοίκηση του Δήμου για τα προβλήματα της αποχέτευσης και της οδοποιίας.
Γιάννης Αλεξανδρής
Παίρνοντας το λόγο στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής υπογράμμισε ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο η δέσμευση του προς τη διοίκηση του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής.  Ο κ. Αλεξανδρής είχε δεσμευτεί στις 16 Φεβρουαρίου στους Επανομίτες επαγγελματοβιοτέχνες ότι θα ενημερώσει τους κατοίκους αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι επαφές τις οποίες κάνει για το μέγα θέμα της αποχέτευσης, προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση της δημοτικής αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου